Η Τουρκία δεν χρειάζεται την άδεια οποιουδήποτε ώστε να επέμβει στρατιωτικά εναντίον των «τρομοκρατών» Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία, διαμήνυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως οι αντάρτες δεν πρεσβεύουν τον κουρδικό πληθυσμό της Συρίας, αλλά αντίθετα τον έχουν βλάψει κι εκτοπίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα ζητήσουμε την άδεια κανενός όσον αφορά τι θα κάνουμε με μία τρομοκρατική ομάδα, η δράση της οποίας στοχεύει τους πολίτες μας επί περισσότερα από 30 χρόνια, ούτε θα ζητήσουμε άδεια για να πολεμήσουμε την τρομοκρατία», ανέφερε ο Ερντογάν σε άρθρο του το οποίο δημοσιεύθηκε στη ρωσική εφημερίδα Kommersant.

Παράλληλα επέκρινε για ακόμη μια φορά τη χρόνια στρατηγική των ΗΠΑ να εκπαιδεύουν και να εξοπλίσουν τους Κούρδους αντάρτες στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, γράφοντας «η Ουάσιγκτον εμπιστεύτηκε το αρνί στον λύκο» ενώ άφησε αιχμές για διαρροές που, όπως υποστήριξε, κάνουν διάφορα φιλοκουρδικά κέντρα στις ΗΠΑ, καταγγέλλοντας ότι διαδίδονται ψευδείς πληροφορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης