Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του σε εγκαίνια νοσοκομείου εξαπολύοντας -για μια ακόμη φορά- απειλές πολέμου.

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να μετατρέψει τη χώρα του σε ένα από τα 10 μεγαλύτερα κράτη του κόσμου, ενώ τόνισε ότι αυτό είναι που δημιουργεί φόβο σε άλλες χώρες. «Πίσω από τις συμμαχίες που εδραιώθηκαν εναντίον μας είναι η βιασύνη και ο φόβος που προκαλείται από αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται», τόνισε ο Ερντογάν, προσθέτοντας: «Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία και ο τουρκικός λαός είναι προετοιμασμένοι για κάθε πιθανότητα και για κάθε αποτέλεσμα. Σε αυτό το πλαίσιο υποστήριξε ότι η Τουρκία εκφράζει σε όλες τις πλατφόρμες, τις συνεντεύξεις, και τα μηνύματά της ότι είναι έτοιμη να μοιραστεί ό,τι είναι δίκαιο.

Νωρίτερα είχε προβεί -και πάλι- σε ακραίες δηλώσεις απευθυνόμενος σε αποφοίτους πανεπιστημίου. «Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας , ο τουρκικός λαός τους έθαψε  είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν απ αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης