Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι εξέφρασε την έκπληξή του όταν ρωτήθηκε για τις αναφορές περί… προειδοποιήσεων στην οικογένεια του Τζέιμς Φόλεϊ προκειμένου να μη συγκεντρώσει χρήματα για την καταβολή λύτρων και να μην έρθει σε επαφή με αμερικανικά ΜΜΕ.

Σε συνέντευξή της στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η μητέρα του Αμερικανού δημοσιογράφου που αποκεφαλίστηκε από μαχητή του Ισλαμικού Χαλιφάτου, αποκάλυψε πως η υπόθεση της απαγωγής του γιου της ήταν μια… ενόχληση για την Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν γνωρίζω τίποτα επ΄αυτού και δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω ότι κάποιος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε τέτοιες δηλώσεις» ανέφερε από την Τουρκία, όπου συνεχίζει την περιοδεία του για τη δημιουργία ενός συνασπισμού εναντίον τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

«Εγώ, όπως και άλλοι στην κυβέρνηση εργαστήκαμε σκληρά για να έρθουμε σε επαφή με δεκάδες χώρες προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια επιτυχή επιχείρηση. Ο πρόεδρος Ομπάμα έδωσε εντολή για μια επικίνδυνη αλλά απαραίτητη αποστολή προκειμένου να διασωθούν οι όμηροι (…) Αποτύχαμε τραγικά. Συμπάσχω με την οικογένεια αυτή» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης