Αποφασισμένος να φτάσει το «μαχαίρι στο κόκκαλο» εμφανίζεται ο υπουργός Δικαιοσύνης των Η.Π.Α., σχετικά με το «φλέγον» ζήτημα των διαρροών απόρρητων εγγράφων στα Μ.Μ.Ε. τα οποία αφορούν κυρίως στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Eric Holder ανέθεσε την Παρασκευή σε δύο ανώτατους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς να ηγηθούν των ερευνών για τις διαρροές «που άπτονται της εθνικής ασφάλειας», εν μέσω αντεγκλήσεων και κατηγοριών πως αυτές έγιναν από τον Λευκό Οίκο προκειμένου να ενισχυθεί η εικόνα του Barack Obama, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι εισαγγελείς θα μπορούν να ασκήσουν διώξεις για τα ποινικά αδικήματα που θα αποκαλυφθούν ως αποτέλεσμα της έρευνάς τους. Η αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών χωρίς άδεια μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια αυτής της χώρας και όλους τους Αμερικανούς και δεν θα γίνει ανεκτή», εξήγησε.

Στα απόρρητα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν μέσω διαρροών στα αμερικανικά Μ.Μ.Ε. περιλαμβάνονται πληροφορίες για τις επιχειρήσεις «κυβερνοπολέμου» των Η.Π.Α. εναντίον του Ιράν, για τη διαδικασία στοχοθέτησης ισλαμιστών καθώς και για τη δράση ενός «διπλού» πράκτορα στην Υεμένη, ο οποίος απέτρεψε την τελευταία στιγμή βομβιστική επίθεση σε αεροσκάφος με προορισμό τις Η.Π.Α..

Το ζήτημα απασχολεί πλέον την προεκλογική εκστρατεία, καθώς ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι, ειδικά ο γερουσιαστής John McCain, καταγγέλλουν ότι οι διαρροές έγιναν με μικροπολιτική σκοπιμότητα ώστε να ενισχυθεί το προφίλ του επικεφαλής των Δημοκρατικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
FBI: Διεξαγωγή έρευνας για διαρροές απόρρητων πληροφοριών στα ΜΜΕ, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012, 03:59
Αρνείται την διαρροή απόρρητων εγγράφων, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012, 20:35
Βρετανός ο «διπλός» πράκτορας, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012, 00:37

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης