Την Κυριακή θα αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στο Τόκιο και σε άλλες περιφέρειες της Ιαπωνίας λόγω της επιδημίας covid-19, επιβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα ένα μήνα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Στο Τόκιο και σε άλλες περιφέρειες της Ιαπωνίας επιβλήθηκε στα τέλη Απριλίου κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης, στο πλαίσιο της οποίας μπαρ και εστιατόρια έκλειναν νωρίς το βράδυ και δεν τους επιτρεπόταν να σερβίρουν αλκοόλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποιοι από τους περιορισμούς θα εξακολουθήσουν να ισχύουν ως τις 11 Ιουλίου, κυρίως σε ό,τι αφορά τη λειτουργία μπαρ και εστιατορίων τα οποία θα μπορούν να σερβίρουν αλκοόλ ως τις 19:00 και θα πρέπει να κλείνουν στις 20:00.

Με τη χαλάρωση των μέτρων θα μπορέσει να ξεκινήσει και πάλι η διεξαγωγή πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων με θεατές, όμως στο 50% της χωρητικότητας κάθε χώρου και με ανώτατο όριο τους 10.000 ανθρώπους.

Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει από χθες Τετάρτη ότι οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου, θα βασιστούν σε αυτά τα κριτήρια για να επιτρέψουν την παρουσία αποκλειστικά ντόπιων θεατών στα διάφορα αγωνίσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη από τον Μάρτιο είχε ανακοινωθεί ότι απαγορεύεται η παρουσία θεατών από το εξωτερικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης