Στον ύπνο πιάστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης εκατοντάδες μέλη της ιταλικής μαφίας κατά τη διάρκεια νυχτερινής επιχείρησης της αστυνομίας σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Περιπολικά με πάνοπλους αστυνομικούς έκαναν την εμφάνισή τους έξω από κατοικίες στις περιφέρειες Εμίλια Ρομάνια, Λομβαρδία, Πεδεμόντιο, Βένετο, Καλαβρία και Σικελία. Έγιναν 117 συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή στην Ντραγκέτα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica», ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και αξιωματούχοι της τοπικής Αυτοδιοίκησης της Μπολόνια (πρωτεύουσα της Εμίλια Ρομάνια), με χαρακτηριστική περίπτωση δημοτικό σύμβουλο που εξελέγη με το κόμμα «Forza Italia» του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Όπως έγινε γνωστό, σε εκκρεμότητα βρίσκονται ακόμα 46 εντάλματα σύλληψης.

Με την κωδική ονομασία «Αιμιλία», η νυχτερινή επιχείρηση είχε στόχο την εξάρθρωση πυρήνων της ιταλικής μαφίας που ευθύνονται για σειρά παράνομων δραστηριοτήτων που ξεκινούν από τους εκβιασμούς επιχειρηματιών και φθάνουν μέχρι το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και το λαθρεμπόριο. Οι επίγειες δυνάμεις υποστηρίζονταν από ελικόπτερα της αστυνομίας, τα οποία ήταν εξοπλισμένα με θερμικές κάμερες.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2014, ειδικές δυνάμεις της ιταλικής αστυνομίας είχαν προχωρήσει στη σύλληψη 40 μελών της Ντραγκέτα στην Καλαβρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης