Τα παράθυρα των αεροσκαφών που πραγματοποιούν συμβατικές επιβατικές πτήσεις δείχνουν ιδιαίτερα ασφαλή. Τόσο ώστε όταν κάποιος πετάει στα 10 χλμ. ύψος να μπορεί χωρίς καμία ανησυχία να κοιτάζει το τοπίο ή τα λευκά σύννεφα που το σκεπάζουν.

Όπως απέδειξε, όμως, ένας νεαρός με πρόβλημα διαχείρισης θυμού, τελικά τα συγκεκριμένα παράθυρα ίσως να μην τόσο ανθεκτικά όσο θέλουμε να πιστεύουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το seleo, ο Ρόμπερτ Ραμίρεζ από το Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ πετούσε προ ημερών με πτήση της JetBlue από το Ορλάντο μαζί με τη μητέρα του. Επιβιβάστηκαν κανονικά και κάθισαν δίπλα δίπλα, με τον νεαρό να παίρνει τη θέση στο παράθυρο.

Όταν το αεροσκάφος γέμισε και οι πόρτες έκλεισαν για να αρχίσει να τροχοδρομεί από το τέρμιναλ προς τον αεροδιάδρομο, κατέστη σαφές ότι οι δυο τους δεν είχαν κλείσει διπλανές θέσεις, και μέλος του πληρώματος καμπίνας τούς ζήτησε να καθίσουν στη θέση που ανέγραφε το εισιτήριό τους.

Τότε ο Ραμίρεζ εξοργίστηκε και έριξε μια γροθιά στο παράθυρο. Κανείς, όμως, δεν περίμενε, ούτε καν ο ίδιος, ότι το παράθυρο θα έσπαγε! Το αεροσκάφος, φυσικά, ακινητοποιήθηκε και τελικά ο… ανυπάκουος επιβάτης συνελήφθη για σειρά αδικημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης