Τουλάχιστον επτά άτομα πτήσης της TUI από τη Ζάκυνθο προς το Κάρντιφ είναι θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.

Παράλληλα, 16 άτομα βγήκαν συνολικά θετικά μαζί με τους σχετιζόμενους με την πτήση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φορέας Δημόσιας Υγείας της Ουαλίας (PHW) έχει επικοινωνήσει με τους 193 επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους και τους ζήτησε να μπουν σε καραντίνα.

«Αυτή η πτήση ήταν καταστροφή. Ο διπλανός μου είχε τη μάσκα στο λαιμό του. Όχι μόνο η αεροπορική εταιρεία δεν του συνέστησε να την φορέσει σωστά, αλλά τον κέρασαν και δωρεάν ποτό, όταν είπε ότι γνώριζε κάποιο από τα μέλη του πληρώματος» λέει η Στέφανι Γουάτφιλντ, επιβάτιδα στην επίμαχη πτήση της TUI, στο BBC και προσθέτει: «Πολλοί έβγαλαν τις μάσκες τους και περπατούσαν πάνω-κάτω στο διάδρομο για να μιλήσουν σε άλλους».

Η Στέφανι Γουάτφιλντ με το σύζυγό της είχαν αποφασίσει να τεθούν σε απομόνωση προτού καν ενημερωθούν για τα κρούσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μόλις προσγειώθηκε το αεροσκάφος, πολλοί επιβάτες έβγαλαν αμέσως τις μάσκες. Η πτήση ήταν γεμάτη από εγωιστές «κορονηλίθιους» κι ένα πλήρωμα ανίκανο που δεν θα μπορούσε να νοιάζεται λιγότερο», υποστηρίζει η Στέφανι.

Η ίδια, τέλος, παρατήρησε ένα μέλος του πληρώματος να ζητά από μια γυναίκα να φορέσει τη μάσκα της, αλλά «η συντριπτική πλειοψηφία» των επιβατών δεν έλαβε καμία υπενθύμιση για τους κανόνες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που δημοσίευσε η ιστοσελίδα WalesOnline, δόθηκε εντολή όποιοι ήταν πάνω στην πτήση 6215 της 25ης Αυγούστου, να μπουν σε καραντίνα κατ’ οίκον.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης