Οι χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο ήταν απροετοίμαστες για μία παγκόσμια πανδημία και πάλεψαν για να αντιμετωπίσουν την COVID-19, δήλωσε σήμερα η Μέιριντ Μακγκίνες Ευρωπαία Επίτροπος για τις Οικονομικές Υπηρεσίες και την Οικονομική Σταθερότητα, απαντώντας σε ερώτηση του BBC, σχετικά με την αντίδραση της Ε.Ε., για το εμβόλιο της AstraZeneca και την επανέναρξη των εμβολιασμών.

«Ειλικρινά, κανένας από εμάς δεν είχε την τέλεια (αντιμετώπιση) για τη COVID. Νομίζω ότι όλοι μας, θα πρέπει να σηκώσουμε τα χέρια και να πούμε ότι δεν είμασταν προετοιμασμένοι για αυτή την παγκόσμια πανδημία, δεν κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε στην έναρξή της, αλλά κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε τώρα για την προστασία των πολιτών μας», δήλωσε η επίτροπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό ακριβώς είναι και το σημείο στο οποίο επικεντρώνει την προσοχή της η Ευρώπη. Η (προσοχή μας) είναι στραμμένη στην προστασία των πολιτών μας και όταν ο καθένας είναι προστατευμένος, είμαστε ασφαλείς. Έτσι, νομίζω ότι όλοι χρειάζεται να ηρεμήσουμε», απάντησε η ίδια, σε μία σειρά ερωτήσεων σχετικά με τα μεικτά μηνύματα των Ευρωπαίων ηγετών για την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca, αλλά και για τη διαμάχη της Ε.Ε. με την αναφερόμενη εταιρεία, αναφορικά με τη διάθεση των εμβολίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης