Επιτρέπεται πλέον σε όλους όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Αίγυπτο, με την προϋπόθεση 14 μέρες πριν την είσοδό τους στη χώρα να έχουν εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19, ενώ επίσης δεν χρειάζεται να πραγματοποιούν τεστ PCR.

Αυτό επισημαίνει σε σημερινό της ρεπορτάζ η «Αλ Αχράμ», αναφερόμενη στα νέα μέτρα που παρουσιάστηκαν από το Υπουργείο Υγείας της χώρας, σύμφωνα με το οποίο όλοι όσοι εισέρχονται στην Αίγυπτο θα μπορούν πλέον, εκτός από την επίδειξη του αρνητικού αποτελέσματος PCR, να έχουν την εναλλακτική δυνατότητα να παρουσιάζουν ένα έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID-19 που να δείχνει ότι είχαν εμβολιαστεί πλήρως 14 ημέρες πριν από την άφιξή τους στη χώρα. Το πιστοποιητικό πρέπει να αναγνωρίζεται από τις υγειονομικές αρχές στις χώρες προέλευσής τους και να περιλαμβάνει έναν κωδικό QR, χωρίς διαγραφές, τροποποιήσεις ή προσθήκες σε αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδιο γεγονός αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του και ο ελληνικός εθνικός αερομεταφορέας Aegean, στη σχετική παράγραφο για τις πτήσεις για Αίγυπτο, τονίζοντας ότι γίνεται πλέον αποδεκτό στην Αίγυπτο και το πιστοποιητικό εμβολιασμού εφόσον έχουν περάσει 14 μέρες από την ημερομηνία της δεύτερης δόσης για τα εμβόλια Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinopharm, Sinovac, Sputnik ή αντίστοιχα 14 ημέρες από την ημερομηνία της πρώτης δόσης του εμβολίου Johnson & Johnson.

Σε όσους επιβάτες δεν μπορούν να παρουσιάσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR που να μην έχει εκδοθεί πάνω από 72 ώρες.

Αναφέρεται πάντως ότι «οι επιβάτες πρέπει να φορούν μάσκα προσώπου και να διατηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις κατά την αποβίβαση-επιβίβαση και θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ένα Public Health Declaration Form στις Αρχές στην Αίγυπτο, μία φόρμα που παρέχεται στους επιβάτες εντός του αεροσκάφους από το πλήρωμα καμπίνας, ενώ δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση στο αεροσκάφος σε επιβάτες με θερμοκρασία άνω των 38 βαθμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης