Επιστολή προσφύγων στη Μέρκελ κατά βιασμών, ψεύτικη "επιστολή Καναδού δημάρχου" κατά μουσουλμάνων

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016, 22:18
Επιστολή προσφύγων στη Μέρκελ κατά βιασμών, ψεύτικη "επιστολή Καναδού δημάρχου" κατά μουσουλμάνων
Τρεις Σύροι και ένας Πακιστανός σε ανοιχτή επιστολή που απηύθυναν στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ εκφράζουν την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό τους για όσα συνέβησαν εναντίον των γυναικών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία, στο Αμβούργο, στη Στουτγάρδη και τη Φρανκφούρτη.

Χθες ο ψυχολόγος και ειδικός σε θέματα ενσωμάτωσης από το Βερολίνο Καζίμ Ερντογάν δήλωσε πως λυπάται πολύ που δεν έγιναν μεγάλες διαδηλώσεις μετά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Κατά τη γνώμη του θα έπρεπε να βγουν στους δρόμους άντρες όλων των εθνικοτήτων και να πουν «μας αηδιάζει ό,τι έγινε και το καταδικάζουμε». Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό δημόσιο ραδιόφωνο του Βερολίνου RBB δήλωσε πως οι γυναίκες αυτή τη στιγμή χρειάζονται υποστήριξη και αλληλεγγύη και πως θα πρέπει να γίνεται θέμα και αναφορά παντού, «σε γυναικείες και ανδρικές ενώσεις, σε κινηματογράφους, θέατρα, στη διαφήμιση».

Μουσουλμανικές ενώσεις και τζαμιά μπορούν να βοηθήσουν

Στην επιστολή τους οι τέσσερις πρόσφυγες από το Ντούισμπουργκ γράφουν: «... και για μας η αξιοπρέπεια του ανθρώπου είναι ένα απαραβίαστο δικαίωμα ανεξάρτητα εάν κάποιος είναι άντρας ή γυναίκα. Για εμάς είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους της χώρας υποδοχής». Αναφέρουν ακόμα ότι κατάφεραν να ξεφύγουν από τον πόλεμο, τις βόμβες, τις πολιτικές διώξεις και τις σεξουαλικές επιθέσεις. «Είμαστε χαρούμενοι που επιτέλους είμαστε στη Γερμανία και βρήκαμε εδώ προστασία» γράφουν.

Οι συγγραφείς της επιστολής προς τη Γερμανίδα καγκελάριο αναφέρουν πως πολλοί πρόσφυγες είναι μουσουλμάνοι και άλλοι χριστιανοί και μοιράζονται τις ίδιες αξίες με τους αδελφούς και τις αδελφές τους στη Γερμανία. «Τασσόμαστε υπέρ της αξιοπρέπειας και της τιμής των γυναικών έτσι όπως το Κοράνι και η Βίβλος το επιτάσσουν». Δηλώνουν ακόμα πρόθυμοι «να βοηθήσουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια εγκλήματα με αυτά της Κολωνίας».

Τέλος, ο Καζίμ Ερντογάν κάλεσε τους μετανάστες και πρόσφυγες που θέλουν να έρθουν στη Γερμανία να ενημερωθούν προηγουμένως για τη γερμανική κοινωνία. Σε αυτό θα μπορούσαν να βοηθήσουν μουσουλμανικές κοινότητες και τζαμιά. Ο ίδιος ίδρυσε το 2007 τον πρώτο τουρκικό σύλλογο ανδρών και δηλώνει ότι καθημερινά έρχεται αντιμέτωπος με το πατριαρχικό πρότυπο ανατροφής των μουσουλμάνων.

Το χοιρινό στα σχολεία και ο Καναδός δήμαρχος: Μια απάτη με γεύση... ξενοφοβίας

Εν τω μεταξύ ευρέως κυκλοφορεί στο ελληνόφωνο ίντερνετ ψεύτικη επιστολή με την οποία Καναδός δήμαρχος υποτίθεται πως απαντά στην απαίτηση μουσουλμάνων μεταναστών να απαγορευθεί η πώληση χοιρινού κρέατος στα σχολεία.

Πρόκειται για μια είδηση που δεν ευσταθεί σε κανένα από τα δύο σκέλη της και διαδίδεται στην Ελλάδα με έναν χρόνο καθυστέρηση, παρότι έχει διαψευστεί από τις καναδικές τοπικές αρχές. Το 2013 μια παρόμοια φήμη ήθελε να λαμβάνει χώρα ανάλογη διαμάχη μεταξύ μουσουλμάνων και Βέλγου δημάρχου.

Πηγή: Deutsche Welle, snopes.com

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016, 22:18