Επίσκεψη Κάρτερ στο αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015, 21:46
Επίσκεψη Κάρτερ στο αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle»
O υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ επισκέφθηκε το αεροπλανοφόρο της Γαλλίας «Charles de Gaulle» που πλέει πλέον στον Κόλπο, με στόχο να υπογραμμίσει την αποφασιστικότητα της Ουάσινγκτον και του Παρισιού να νικήσουν τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Ο Κάρτερ συναντήθηκε επίσης με Αμερικανούς στρατιώτες στο αμερικανικό «Kearsarge», ένα πολεμικό πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή για να προσφέρει στήριξη στην εκστρατεία των ΗΠΑ εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου εξήρε τη «βούληση της Γαλλίας να κάνει περισσότερα, όπως εμείς κάνουμε περισσότερα».

«Τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, εμείς και η Γαλλία είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι και έτσι ακριβώς πρέπει να γίνεται» είπε ο Ας Κάρτερ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο αεροπλανοφόρο, ο Αμερικανός υπουργός συνομίλησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Άμυνας της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

Ανώτατος αξιωματούχος του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, επεσήμανε ότι οι δύο άνδρες «συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό» στην ανάγκη διεύρυνσης των αεροπορικών επιδρομών και βομβαρδισμών εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου, για παράδειγμα εναντίον πετρελαϊκών υποδομών και πηγών φυσικού αερίου που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Το «Charles de Gaulle» έφθασε στον Κόλπο την Παρασκευή.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015, 21:59