Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εμφάνιση της σ’ αρκετές χώρες της Ευρώπης, η μικρή Αμάλ, μια μαριονέτα ύψους 3,5 μέτρων, ενός εννιάχρονου κοριτσιού πρόσφυγα από τη Συρία που διασχίζει την Ευρώπη για να ευαισθητοποιήσει την κατάσταση των παιδιών προσφύγων, θα επισκεφθεί τη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το οξύμωρο αυτής της «επίσημης» επίσκεψης είναι ότι στην… κούκλα Αμάλ θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Rik Daems η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović Burić, καθώς και βουλευτές από όλη την Ευρώπη.

Η επίσκεψη της Αμάλ είναι ένας από τους σταθμούς στο «The Walk», ένα επικό ταξίδι 8.000 χιλιομέτρων που την οδηγεί από τα σύνορα της Συρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο σε αναζήτηση της μητέρας της, επισκεπτόμενη πόλεις σε μια εκδήλωση που περιγράφεται από τους διοργανωτές ως «ταξιδιάρικο φεστιβάλ τέχνης και ελπίδας για την υποστήριξη των προσφύγων».

Μέχρι στιγμής έχει περπατήσει στην Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία, όπου συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα ανέβει στον κεντρικό δρόμο προς το κτήριο του Συμβουλίου της Ευρώπης πριν ανταλλάξει δώρα και θα αποτελέσει το επίκεντρο άλλων #ActsOfWelcome, με στόχο να επιστήσει την προσοχή στην εμπειρία των παιδιών προσφύγων παντού και να αναδείξει το έργο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών προσφύγων και μεταναστών.

Η μαριονέτα Little Amal και το «The Walk» είναι ένα κοινό έργο της διάσημης Handspring Puppet Company της Νότιας Αφρικής και του Good Chance Theatre, το οποίο συνεργάζεται με πρόσφυγες από το 2015.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης