«Δεν ξέρουν τι θα πει Τούρκος, δεν ξέρουν το τουρκικό έθνος, δεν ξέρουν τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις» προειδοποίησε απειλητικά ο πρόεδρος της Τουρκίας, μιλώντας σε κομματικό συνέδριο του ΑΚΡ (Κόμμα Δημοκρατίας και Ανάπτυξης) στη Μερσίνη.

«Όταν γίνει η επιστράτευση, όταν σας καλέσουν στο καθήκον, τότε θα πάω μαζί σας πρώτος», συνέχισε ο Ερντογάν εννοώντας ότι σε περίπτωση πολέμου θα βρεθεί κι αυτός στην πρώτη γραμμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και ενώ σε χθεσινές δηλώσεις του έκανε λόγο για προέλαση των τουρκικών στρατευμάτων μέχρι το Β. Ιράκ, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι το Αφρίν θα «παραδοθεί στους ιδιοκτήτες του» καθώς 850 τετραγωνικά χιλιόμετρα βρίσκονται ήδη υπό τουρκικό έλεγχο.

O Ερντογάν μιλώντας επανέλαβε την φράση  ¨ Όταν έρθει εντολή επιστράτευσης πρώτα εγώ και μετά όλοι μαζί θα πάμε¨, ενώ έκανε και το σήμα των Γκρίζων Λύκων.

«Στόχος είναι να φτάσουμε τα 2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα υπό τον έλεγχό μας, κάνουμε εκκαθάριση» τρομοκρατών» υπογράμμισε..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ερντογάν προέτρεψε τους Τούρκους να είναι ενωμένοι, λέγοντας ότι μόνο έτσι η Τουρκία μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση.

«Συνεχίζουμε στο Αφρίν… Το πρωί είχαμε ”εξουδετερώσει” 3.197 τρομοκράτες. Θέλανε να δημιουργήσουν έναν τρομοδιάδρομο εδώ… Είπαμε ότι δεν θα το επιτρέψουμε αυτό, είπαμε ”κάνετε λάθος”, αλλά δεν μας άκουσαν», συνέχισε.

Αν και οι αριθμοί που δίνει για τις κουρδικές απώλειες δεν επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι ομάδες των ανταρτών από την Συρία, που τις υποστηρίζουν βρίσκονται σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από τον θύλακα του Αφρίν.

«Η πολεμική επιχείρηση των Τούρκων ήταν επιτυχής για σήμερα, καθώς τέθηκαν υπό τουρκικό έλεγχο τρεις πόλεις, ενώ οι στρατιωτικές δυνάμεις της Άγκυρας ελέγχουν 221 πόλεις και χωριά, από την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων με την κωδική ονομασία “Κλάδος Ελαίας,” που άρχισαν την 20η Ιανουαρίου» αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από την πλευρά τους στελέχη των Κούρδων μιλώντας στη zougla.gr σχολιάζουν ειρωνικά τους αριθμούς περί απωλειών που δίνει ο τουρκικός στρατός και αποφεύγουν να απαντήσουν σε ότι αφορά τις εξελίξεις στο πεδίο της μάχης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης