Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παραμένει προσηλωμένος στα διπλωματικά μέσα για τον τερματισμό της βίας στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος παρά τις παραινέσεις υψηλόβαθμου ρεπουμπλικάνου Γερουσιαστή για ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ ‘Ασαντ.

«Ο πρόεδρος επανειλημμένως έχει ζητήσει τον τερματισμό της βίας στη Συρία.
Επί του παρόντος η κυβέρνηση εστιάζεται περισσότερο στις διπλωματικές και πολιτικές προσεγγίσεις παρά στην στρατιωτική επέμβαση», τόνισε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Τόμι Βίτορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η καλλίτερη ευκαιρία μας για να πράξουμε κάτι τέτοιο και να εξωθήσουμε μία πολιτική μετάβαση παραμένει η απομόνωση του καθεστώτος, η διακοπή των κύριων διαύλων χρηματοδότησής του και να αναγκασθεί η αντιπολίτευση να ενωθεί κάτω από ένα σαφές σχέδιο μετάβασης που θα δίνει χώρο σε όλους τους Σύρους, κάθε δόγματος και κάθε εθνότητας», τόνισε ο ίδιος.

Χθες ο Γερουσιαστής Τζον Μακ Κέιν δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να ηγηθούν μίας παγκόσμιας προσπάθειας για να προστατευθούν οι συριακές πόλεις από τις αεροπορικές επιδρομές της κυβερνητικής αεροπορίας.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης