Θολό είναι τοτοπίο, με μια επικοινωνιακή «μάχη» να μαίνεται τα τελευταία δύο 24ωρα σχετικά με την ασθένεια του Ντόναλντ Τραμπ. Οι πληροφορίες που προέρχονται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι αντιφατικές.

Από τη μία το δικό του ιατρικό επιτελείο που εκτιμά ότι είναι θέμα ημερών να επανέλθει στον Λευκό Οίκο, από την άλλη τα δημοσιεύματα μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων που μιλούν για «κρίσιμα 24ωρα» και κάπου στη μέση ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος που με διαδοχικά tweets δηλώνει πως είναι καλά, παρότι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Walter Reed Hospital.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ μόλις διαγνώστηκε θετικός είχε αντιρρήσεις για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το αμερικανικό CNN.

Το τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο πηγές από το περιβάλλον του προέδρου, σημειώνει πως παρότι ο Ντόναλντ Τραμπ βίωνε ήδη συμπτώματα και είχε ξεκινήσει πειραματική αγωγή δεν επιθυμούσε να «νοσηλευτεί».

Οι σύμβουλοί του, υποστηρίζει το CNN, γνωρίζοντας τη διστακτικότητά του να εμφανιστεί δημοσίως σοβαρά άρρωστος, προσπάθησαν αρχικά παρουσιάσουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν υγειής, ευδιάθετος και με ήπια συμπτώματα. Μάλιστα σύμφωνα με τα πρώτα ανακοινωθέντα, ο πρόεδρος αισθανόταν απλώς ελαφριά κόπωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, το απόγευμα της Παρασκευής οι θεράποντες ιατροί άρχισαν να ανησυχούν για την πορεία της υγείας του και έκριναν πως θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν καλύτερα τις ζωτικές του λειτουργίες μέσα από το στρατιωτικό νοσοκομείο, Walter Reed, όπου και νοσηλεύεται.

Φαίνεται μάλιστα πως ο χρόνος της διακομιδής του Ντόναλντ Τραμπ στο νοσοκομείο δεν ήταν τυχαίος. Οι σύμβουλοί του φρόντισαν αυτό να συμβεί αφότου έκλεισαν οι αγορές, προκειμένου να αποφύγουν μια αναταραχή στα Χρηματιστήρια.

 «Ο Λευκός Οίκος είναι απολύτως αφοσιωμένος στην παροχή διαφάνειας και τακτικών ενημερώσεων για την κατάσταση της υγείας και την ανάρρωση του προέδρου» σημειώνει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο Τζουν Ντιρί.

Ωστόσο, το CNN επισημαίνει πως η ενημέρωση από τους υπεύθυνους ήταν πολλές φορές αποσπασματική, ενώ συχνά, συνεργάτες του Λευκού Οίκου ενημερώνονται για την κατάσταση της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ από τα δημοσιεύματα του Τύπου.

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον Τραμπ

Νωρίτερα την Κυριακή, πάντως, σε ανακοινωθέν της ιατρικής ομάδας του Αμερικανού προέδρου αναφέρθηκε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως ανταποκρίνεται στη θεραπεία και πλέον δεν παραπονιέται για δυσκολία αναπνοής και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ήδη στείλει μήνυμα σε όλους τους Αμερικανούς, μέσα από το νοσοκομείο να τηρούν τις αποστάσεις και να φορούν μάσκα.

Η ιατρική ομάδα που ανέλαβε τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, το απόγευμα της Κυριακής ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του ότι τα πάει εκπληκτικά, ανταποκρίνεται και όπως είπε η ομάδα αν όλα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά θα ξεκινήσουμε διαδικασία ώστε να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Πηγή: CNN, ethnos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης