Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν συζήτησε τις προσπάθειες διασφάλισης της διαθεσιμότητας εμβολίων κατά της COVID-19 για τη Νέα Ζηλανδία, αλλά και για την περιοχή του Ειρηνικού, στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με μία ανακοίνωση της κυβέρνησης στη Νέα Ζηλανδία.

Η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε πριν από τη σημερινή ανεπίσημη διάσκεψη των ηγετών της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν και εγώ συζητήσαμε για την επικείμενη συνάντηση των ηγετών της APEC και τη σπουδαιότητα της σημασίας που έχει η μεταξύ μας συνεργασία, ως μιας περιοχής, προκειμένου να βρούμε το δρόμο εξόδου από την πανδημία COVID-19» ανέφερε η Άρντερν σε ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ.

«Επίσης συζητήσαμε τη διαθεσιμότητα των εμβολίων τόσο στο εσωτερικό, όσο και στην περιοχή του Ειρηνικού, αλλά και τις προσπάθειες των δύο χωρών μας για να διασφαλίσουμε τη διαθεσιμότητα των εμβολίων», όπως αναφέρθηκε στην ίδια ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης