Επιδεινώθηκε απότομα η υγεία του Ναβάλνι, δηλώνουν οι δικηγόροι του

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021, 18:10
Επιδεινώθηκε απότομα η υγεία του Ναβάλνι, δηλώνουν οι δικηγόροι του

Οι δικηγόροι του ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, Όλγκα Μιχαήλοβα και Βαντίμ Κόμπζεφ, δήλωσαν ότι η κατάσταση της υγείας του πελάτη τους, ο οποίος εκτίει ποινή στις φυλακές της πόλης Πακρόφ της περιοχής Βλαντίμιρ, επιδεινώθηκε απότομα και πως η διεύθυνση των φυλακών δεν τους επιτρέπει να τον συναντήσουν, έγραψε στην σελίδα του στο μέσο κοινωνική δικτύωσης Telegram, o επικεφαλής του επιτελείου του, Λεονίντ Βολκόφ.

«Δεν κατανοούμε πού είναι ο Αλεξέι Ναβάλνι και γιατί τον κρύβουν από τους δικηγόρους του. Από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας έχει έντονους πόνους στην πλάτη και είχε πει ότι δεν μπορεί να πατήσει το πόδι του, και όλο αυτό το διάστημα πήρε δύο χάπια (αναλγητικά) (Ibuprofen), δήλωσε ο Βολκόφ εικάζοντας ότι ο Ναβάλνι ενδέχεται να βρίσκεται στο νοσοκομείο των φυλακών.

Οι δικηγόροι του, Μιχαήλοβα και Κόμπζεφ, δήλωσαν ότι επρόκειτο να τον συναντήσουν σήμερα Τετάρτη στις 13.00 αλλά δεν τους επέτρεψαν να τον συναντήσουν και παρέμειναν έως το απόγευμα έξω από τις φυλακές.

Η διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν κάποιες «προγραμματισμένες δραστηριότητες» και γι’ αυτό δεν τους επέτρεψε την είσοδο. Ωστόσο σ’ έναν άλλο δικηγόρο που περίμενε στην σειρά του για να μπει μετά την Μιχαήλοβα και τον Κόμπζεφ, του επέτρεψαν να μπει στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Το επιτελείο του Ναβάλνι επισημαίνει ότι είναι η πρώτη φορά από την σύλληψή του που οι δικηγόροι του δεν μπορούν να τον συναντήσουν στην προγραμματισμένη ημέρα. Οι συνεργάτες του υποθέτουν ότι μπορεί να έχει διακομισθεί στο νοσοκομείο και η διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος να το αποκρύπτει.

Πηγές: Novaya Gazeta, Reuters

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021, 18:10