Οι Αρχές της Κολομβίας έδωσαν στη δημοσιότητα την Τρίτη video στο οποίο εμφανίζονται μέλη του στρατού να μεταφέρουν μέσα σε ειδικούς σάκους τα πτώματα 36 μαχητών των Ένοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (Farc) που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια σφοδρών μαχών στη ζούγκλα.

Συνολικά πάνω από 60 μέλη της ένοπλης οργάνωσης έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες δέκα ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε την Τετάρτη πως ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και οκτώ ηγετικά στελέχη της Farc που σκοτώθηκαν ύστερα από επιχείρηση του κυβερνητικού στρατού στην επαρχία Μέτα.

Δείτε το video…

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, οι μαχητές της Farc έχουν μειωθεί δραματικά τα τελευταία 10 χρόνια, με τον συνολικό αριθμό τους να μη ξεπερνά πλέον τους 4.000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Juan Manuel Santos, έχει απορρίψει οποιοδήποτε αίτημα για έναρξη διαλόγου εφόσον δεν υπάρξει πρώτα πλήρης αφοπλισμός της Farc. Εκμεταλλευόμενος την υπεροπλία που του εξασφαλίζει η στήριξη των Η.Π.Α., ο κυβερνητικός στρατός έχει εντείνει τις επιχειρήσεις προκαλώντας σημαντικά πλήγματα στην ένοπλη οργάνωση.

Πριν από λίγες ημέρες, εκπρόσωπος της Farc, σε μια ακόμα κίνηση καλής θέλησης, ανακοίνωσε πως θα σταματήσουν οι απαγωγές πολιτών και στρατιωτών.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Νεκροί 32 μαχητές της Farc, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012, 04:59
 
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης