Στη Γουινέα-Μπισάου βρίσκεται από την Πέμπτη το πρώτο κύμα του ειρηνευτικού σώματος, υπό την αιγίδα της Αφρικανικής Ένωσης, που στόχο έχει να επιβλέψει τις διαδικασίες για τη μεταβίβαση της εξουσίας από τον Στρατό σε μια πολιτικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, περίπου 70 στρατιώτες από την Μπουρκίνα Φάσο έφθασαν στην αφρικανική χώρα, με τον συνολικό τους αριθμό να φθάνει τους 600 μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Η άφιξη των στρατιωτών συνέπεσε με την ορκωμοσία του πρωθυπουργού, Rui Duarte Barros, ο οποίος αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να οδηγήσει τη χώρα σε μια αναίμακτη εκλογική διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το στρατιωτικό καθεστώς της αφρικανικής χώρας συμφώνησε με την Οικονομική Κοινότητα των κρατών της Δυτικής Αφρικής (Ecowas) να προχωρήσει στη μεταβίβαση της εξουσίας μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη Γουινέα-Μπισάου είναι ότι τα τελευταία 40 χρόνια της ανεξαρτησίας της, κανένας εκλεγμένος πρόεδρος δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει τη θητεία του χωρίς να υπάρξει παρέμβαση του στρατού. Το αφρικανικό κράτος είναι ένα από τα φτωχότερα της ηπείρου, αποτελώντας παράλληλα την «είσοδο» τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική.

Διαβάστε επίσης:
Γουινέα-Μπισάου: Δεν θα υπάρξουν διώξεις, δεσμεύεται ο νέος πρωθυπουργός, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012, 22:36
Χαμόγελα από την άφιξη των ηγετών της Γουινέας-Μπισάου, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012, 03:32

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης