Δύο άτομα συνελήφθησαν στην πόλη Ζανκτ Πέλτεν στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις της Βιέννης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων APA.

Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να προσδιοριστεί εάν υπάρχουν περισσότεροι δράστες, ενώ ήδη συμμετέχουν 1.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας για τον εντοπισμό τουλάχιστον ενός ακόμα δράστη, που φέρεται να είναι βαριά οπλισμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης, που σκοτώθηκε από πυρά των αστυνομικών, ήταν οπαδός της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, γι’ αυτό από νωρίς το πρωί βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες σε πολλά σπίτια του περιβάλλοντός του, χωρίς να δίνονται πληροφορίες για να μην συναντήσουν προσκόμματα οι έρευνες.

Αυτό όμως που έγινε γνωστό είναι ότι τα εκρηκτικά, με τα οποία ήταν ζωσμένος, δεν ήταν αληθινά. Σύμφωνα με περιγραφές, αλλά και από τις βιντεοσκοπημένες εικόνες, κρατούσε ένα αυτόματο όπλο και πυροβολούσε αδιακρίτως περαστικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τις πληροφορίες, οι τραυματίες έχουν φθάσει τους 17, εκ των οποίων οι 7 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ τα συνολικά θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης είναι πέντε, συμπεριλαμβανομένου και του δράστη. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης