Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η χώρα του βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Γαλλίας μετά την επίθεση μέσα σε εκκλησία της Νίκαιας σήμερα το πρωί.

«Μου προκαλεί αποτροπιασμό η είδηση της βάρβαρης επίθεσης στην Βασιλική της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια σήμερα το πρωί» έγραψε ο Τζόνσον στο Twitter στην αγγλική και στη γαλλική γλώσσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Γαλλίας ενάντια στην τρομοκρατία και στη μισαλλοδοξία» σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Βρετανός ΥΠΕΞ Ντόμινικ Ράαμπ πρόσθεσε, σε ξεχωριστή ανακοίνωση, ότι η Βρετανία προσφέρει «κάθε είδους στήριξη προς τον γαλλικό λαό για την αναζήτηση των υπευθύνων αυτής της αποτρόπαιης επίθεσης».

«Δεν είστε μόνοι σας» λέει και ο Ολλανδός πρωθυπουργός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε διεμήνυσε στον γαλλικό λαό σε μήνυμά του που ανάρτησε στο Twitter: «Δεν είστε μόνοι σας».

«Λέμε στους Γάλλους πολίτες: Στη μάχη κατά του εξτρεμισμού δεν είστε μόνοι σας. Η Ολλανδία είναι στο πλευρό σας» έγραψε ο Ρούτε στη γαλλική γλώσσα.

To Βατικανό καταδίκασε σήμερα την επίθεση λέγοντας ότι η τρομοκρατία και η βία είναι απαράδεκτες.

«Η σημερινή επίθεση έσπειρε τον θάνατο σε έναν χώρο αγάπης και παρηγοριάς, στον Οίκο του Θεού» ανέφερε ο εκπρόσωπος Ματέο Μπρούνι σε ανακοίνωσή του.

«Είναι μια στιγμή πόνου σε μια περίοδο σύγχυσης. Η τρομοκρατία και η βία δεν μπορεί να είναι ποτέ αποδεκτές» σημείωσε ο Μπρούνι.

Ο ίδιος είπε ότι ο πάπας Φραγκίσκος ενημερώθηκε και προσεύχεται για τα θύματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης