Προβληματισμό προκαλούν στη Βρετανία οι πρόσφατες επιθέσεις με οξύ εναντίον ανυποψίαστων πολιτών, με τις αρχές να αποκαλύπτουν ότι πριν από το μπαράζ επιθέσεων της περασμένης εβδομάδας είχε σημειωθεί και ένα ακόμη περιστατικό. 

Εκείνη τη φορά, θύματα ήταν μια γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και ο σύντροφός της, που περπατούσαν αμέριμνοι στο Μάιλ Εντ του ανατολικού Λονδίνου στις 4 Ιουλίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δράστης έριξε καυστική ουσία στην κοιλιά και το πρόσωπο της γυναίκας ενώ από για κάψιμο στο πρόσωπο νοσηλεύτηκε και ο σύντροφός της. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άντρας πλησίασε το ζευγάρι τις πρώτες πρωινές ώρες και τους «ψέκασε» με κάποιου είδους καυστικό υγρό. 

Και οι δύο μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Οι αρχές ανακοίνωσαν χτες ότι έχουν προχωρήσει σε μια σύλληψη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έριξε μια ουσία στο πρόσωπο του άντρα, που τον έκαψε αμέσως. Και η σύντροφός του ψεκάστηκε με ένα υγρό που την τραυμάτισε. Το οξύ πήγε και στην κοιλιά της αλλά δεν γνωρίζω εάν επηρέασε την εγκυμοσύνη της. Μπορώ μόνο να εικάσω ότι υπήρξε κάποια βλάβη» δήλωσε η εισαγγελέας Kavitha Tharson. 

Ο συλληφθείς Μουσταφά Άχμεντ, 19 ετών, κατηγορείται τώρα για επίθεση με την πρόθεση να προκαλέσει σοβαρές βλάβες. Ο νεαρός εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου αλλά μίλησε μόνο για να επιβεβαιώσει το όνομά του, την ηλικία του και τη διεύθυνσή του. 

Ο δικηγόρος του Άχμεντ, Λάρι Μάθιους, δήλωσε ότι ο πελάτης του, αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επίθεση ήταν απαίσια και γνωρίζω ότι τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες ανησυχούν αυτή την περίοδο την κοινή γνώμη. Είναι μια σοβαρή κατηγορία και σε περίπτωση που καταδικαστεί [σ.σ. ο πελάτης του] τότε μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με πολυετή ποινή» είπε ο Μάθιους. 

Στις 14 Ιουλίου, δύο άντρες προχώρησαν σε μπαράζ επιθέσεων με οξύ εναντίον πέντε πολιτών, προκαλώντας έντονη ανησυχία στην βρετανική πρωτεύουσα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης