Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκαν τουρίστες, ένας ξεναγός και ένας φρουρός της ασφάλειας από έναν δράστη, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της πόλης Γέρασα, η οποία αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Ιορδανία.

Πηγή της ιορδανικής ασφάλειας διευκρίνισε στο Reuters ότι τρία από τα θύματα είναι Ισπανίδες, οι οποίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Μαδρίτης δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει την είδηση αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια γυναίκα που αιμορραγεί να κείτεται στο έδαφος, ενώ μία άλλη με ματωμένο μπλουζάκι να βρίσκεται σε πανικό.

Στην Ιορδανία, όπου υπάρχει σημαντική αύξηση του τουρισμού τα τελευταία δύο χρόνια και η χώρα θεωρείται από τα ταξιδιωτικά γραφεία ως ένας από τους πιο ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς στη Μέση Ανατολή, σπάνια έχουν σημειωθεί επιθέσεις σε ξένους τουρίστες.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν δράστη για το περιστατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας διαψεύδει την ύπαρξη Ισπανών πολιτών μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα με το Reuters.

Βίντεο από το περιστατικό που κυκλοφόρησε στα ιορδανικά μέσα ενημέρωσης δείχνει θύματα της επίθεσης να μιλούν ισπανικά με λατινοαμερικάνικη προφορά.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης