Ο τέως Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου κατηγόρησε τον Μουσταφά Ακιντζί πως με την πρότασή του να αποτελέσει «στρατηγική συμφωνία» το πλαίσιο του γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες «θέτει σε κίνδυνο την ισότητα, την ελευθερία, την κοινωνικοοικονομική δομή και τα εδάφη των Τουρκοκυπρίων».

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο, ο κ. Έρογλου δήλωσε πως εγκατάλειψη των εγγυήσεων από την Τουρκία σημαίνει ότι «τίθεται σε κίνδυνο το μέλλον και η ασφάλεια της Τουρκίας, της “Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου” και του τουρκικού έθνους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, σε σχέση με το πλαίσιο Γκουτιέρες, δεν θα γίνει αποδεκτή από τους Τουρκοκυπρίους και την Τουρκία ανέφερε ο κ. Έρογλου, τονίζοντας πως οι Τουρκοκύπριοι και η Τουρκία δεν θα δεχθούν ποτέ να εγκαταλείψουν την ασφάλεια και τα δικαιώματά τους.

Ανάλογη θέση με αυτή του Έρογλου υιοθετούν τουρκοκυπριακά κόμματα του χώρου της δεξιάς, ενώ έχει αποφύγει να τοποθετηθεί το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, το οποίο ηγείται του «κυβερνητικού συνασπισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης