Ένα εντυπωσιακό γαλάζιο διαμάντι 122,52 καρατίων ήρθε στο φως σε ορυχείο της Νοτίου Αφρικής και οι ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για το πολυτιμότερο που έχει βρεθεί ποτέ. Εκτιμητές αναφέρουν ότι η πώληση του θα ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ των 25 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Petra Diamonds Ltd, ο «εξαιρετικός αυτός πολύτιμος λίθος εντοπίστηκε στο ορυχείο Cullinan, στα περίχωρα της Πρετόρια, λίγους μήνες μετά την πώληση ενός μπλε διαμαντιού 29,6 καρατίων από το ίδιο ορυχείο, το οποίο πωλήθηκε για πάνω από 17 εκατομμύρια ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πετράδι αυτό –το μέγεθος του οποίου είναι σχεδόν ίσο με αυτό μιας φράουλας- είναι τόσο καθαρό, που εκτιμάται ότι η αξία του θα ξεπεράσει αυτή του πιο ακριβού διαμαντιού στον κόσμο –ένα λευκό διαμάντι 507 καρατίων, που είχε εξορυχτεί από το ίδιο ορυχείο το 2010 και αγοράστηκε έναντι 25 εκατ. ευρώ το 2010.

Όπως αναφέρει η MailOnline, η εταιρεία δήλωσε ότι το συγκεκριμένο γαλάζιο διαμάντι δεν πρόκειται να τεθεί προς πώληση αυτό το οικονομικό έτος, το οποίο λήγει στις 30 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης