Η Πολωνία κατέγραψε 27.278 νέα κρούσματα του κορωνοϊού σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων από την αρχή του έτους. Συνολικά στη χώρα των 38 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί 1.984.248 κρούσματα και 48.388 θάνατοι.

Στην Ουγγαρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, αναμένεται κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας το αργότερο ως το τέλος Μαρτίου, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ακόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκέργκελι Γκούλιας είπε σε συνέντευξη τύπου ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, το οποίο θα ξεκινήσει ανάλογα με την εξέλιξη των εμβολιασμών.

Στην Ουκρανία, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε το ενάμισι εκατομμύριο και οι θάνατοι έφτασαν τους 29.253, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Μαξίμ Στεπάνοφ σήμερα, η πρωτεύουσα Κίεβο αναμένεται να μπει σε αυστηρό lockdown για τρεις εβδομάδες αρχής γενομένης από τις 20 Μαρτίου.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, τα θέατρα και τα εμπορικά κέντρα θα κλείσουν, οι θεατές θα απαγορεύεται να παρακολουθήσουν αθλητικές διοργανώσεις, τα εστιατόρια θα δίνουν μόνο γεύματα σε πακέτο, τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση, ενώ όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα ενταχθούν σε καθεστώς τηλεργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ουκρανία παρατηρήθηκε μεγάλη άνοδος των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες, την οποία ο πρωθυπουργός Ντένις Σμιγκάλ χαρακτήρισε «τρίτο κύμα» της επιδημίας.

Χθες Τετάρτη στην Ουκρανία καταμετρήθηκαν 289 θάνατοι από Covid-19, ημερήσιο ρεκόρ, ενώ σήμερα καταγράφηκε επίσης υψηλός αριθμός νεκρών, 267, επισήμανε ο Στεπάνοφ στο Facebook.

Η αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων ανάγκασε τον πρωθυπουργό να ζητήσει από τις περιφέρειες να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς για να σταματήσουν την εξάπλωση της πανδημίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης