Η αστυνομία στο προάστιο Φέργκιουσον του Σεντ Λιούις στο Μιζούρι έριξε το βράδυ της Κυριακής δακρυγόνα σε ένα πλήθος περίπου 400 διαδηλωτών μεταξύ των οποίων ήταν οικογένειες με παιδιά. Το πλήθος διαμαρτύρονταν για την δολοφονία την περασμένη εβδομάδα ενός άοπλου νεαρού αφρο-αμερικανού από τα πυρά αστυνομικού.

Η αστυνομία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, κινήθηκε στο χώρο των συγκεντρωμένων διαδηλωτών με θωρακισμένα οχήματα και έριξε δακρυγόνα προς την περιοχή όπου οι εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης παρακολουθούσαν και κάλυπταν τη συγκέντρωση των διαδηλωτών η οποία έως εκείνη τη στιγμή ήταν απολύτως ειρηνική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η αστυνομία όπως ανακοίνωσε χρησιμοποίησε τα δακρυγόνα για να διαλύσει τους συγκεντρωθέντες οι οποίοι προσπαθούν να διασπάσουν την εντολή για την επιβολή του νόμου και ότι τα τεθωρακισμένα οχήματα αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να διασφαλίσουν τη δημόσια ειρήνη.

Επεκτάθηκε το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Στο μεταξύ οι αρχές επέβαλαν την Κυριακή για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα την απαγόρευση της κυκλοφορίας στους δρόμους της πόλης, η οποία ίσχυε από τα μεσάνυχτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επέκταση της απαγόρευσης κρίθηκε αναγκαία λόγω της τεταμένης κατάστασης που συνεχίζει να επικρατεί στην πόλη.

Η απόφαση για την επιβολή κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, λήφθηκε για πρώτη φορά το βράδυ του Σαββάτου από τον κυβερνήτη του Μιζούρι Τζέι Νίξον σε μια προσπάθεια καταστολής των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και των λεηλασιών.

Διαβάστε επίσης: Υπέρ της απαγόρευσης κυκλοφορίας ο κυβερνήτης του Μισούρι
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014, 01:00

Εξέγερση
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014, 14:23

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης