Αναβρασμός επικρατεί μεταξύ των Λεμεσιανών με αφορμή τα εξαγγελθέντα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, τα οποία τίθενται σε ισχύ από την ερχόμενη Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας.

Ούτε δύο βδομάδες δεν πέρασαν που η Λεμεσός και η Πάφος βγήκαν από το τοπικό lockdown και τα μέτρα πλέον επανέρχονται για να εφαρμοστούν σε οριζόντια βάση ανά το παγκύπριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολίτες, εργαζόμενοι σε διάφορες υπηρεσίες όπως και ιδιοκτήτες καφεστιατορίων στη Λεμεσό, εκφράζουν δυσαρέσκεια και αγανάκτηση για την όλη κατάσταση αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πανδημία, λέγοντας πως Υπουργείο Υγείας και επιδημιολόγοι «παίζουν» με την υπομονή και τις αντοχές τους. 

Εκεί που οι επιχειρηματίες χαμογέλασαν για λίγο αφού επαναλειτούργησαν τις επιχειρήσεις τους στις 30 Νοεμβρίου, πάλι εξαναγκάζονται να κλείσουν μέχρι το τέλος του μήνα. 

Η κ. Μελίνα Μανώλη, υπάλληλος καταστήματος σε εμπορικό κέντρο, μιλώντας στον «Φ», σημείωσε πως αυτά τα μέτρα είναι λάθος. «Καλύτερα να μας έκλειναν από την αρχή με ένα lockdown και όχι να μας ανοίγουν και να μας κλείνουν από τη μία βδομάδα στην άλλη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδιο σημείωσε και ιδιοκτήτης καφετέριας στη Λεμεσό. «Μας άνοιξαν για 10 ημέρες για να χρωστάμε στους προμηθευτές άλλες 4 με 5 χιλιάδες ευρώ» λέει ο κ. Κωνσταντίνος Δημητριάδης τονίζοντας πως «παίζουν με την ψυχολογία μας, δεν θέλουμε να πηγαίνουμε ούτε στα μαγαζιά μας πλέον».

Αυτό που καταγράφεται πάντως είναι πως οι πολίτες της Λεμεσού έχουν κουραστεί κυρίως ψυχολογικά από τα συνεχιζόμενα μέτρα. 

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως αρκετός κόσμος θα μείνει χωρίς εισόδημα την περίοδο των εορτών αφού ανέμεναν να εργαστούν την περίοδο αυτή.

«Μας έχουν κουράσει όλα, από τον Νοέμβριο εμείς στη Λεμεσό έχουμε μέτρα. Μέτρα που δεν αποδίδουν όπως μας είπαν οι ειδικοί» λέει η κα. Παναγιώτα Καυκαλιά, αναφέροντας πως αρκετές οικογένειες πλέον είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Αρκετοί είναι και αυτοί που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται την κατάσταση και τα μέτρα που επιβάλλει. «Γιατί δεν έβαλαν σε τοπικό lockdown τις άλλες επαρχίες που παρουσιάζουν τώρα αυξημένα περιστατικά, όπως μας έθεσαν εμάς τους Λεμεσιανούς;» διερωτάται ο κ. Γιώργος Ανδρέου.

Από την Παρασκευή η Λεμεσός εισέρχεται και πάλι πίσω στα μέτρα που είχαν τεθεί κατά τον μήνα Νοέμβριο τα οποία, όπως είχαν αναφέρει σε δημόσιες τοποθετήσεις τους τότε οι επιδημιολόγοι, φάνηκε πως δεν απέδωσαν.

Πηγή: philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης