Παρά τη σχετική ηρεμία στην ανταρτοκρατούμενη ανατολική Ουκρανία, οι συγκρούσεις συνεχίσθηκαν κοντά στη Μαριούπολη, ενισχύοντας τους φόβους ότι το λιμάνι αυτό μπορεί να είναι ο επόμενος στόχος των αυτονομιστών, ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας πρόκειται να συναντηθούν σήμερα στο Παρίσι.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός «σεναρίου αποκάλυψης» για την Ουκρανία. «Ένα σενάριο αποκάλυψης δεν είναι πιθανό και ελπίζω ότι δεν θα συμβεί ποτέ» δήλωσε μιλώντας στο δημόσιο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossia-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν οι συμφωνίες του Μινσκ για μια κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία και την αποχώρηση των βαρέων όπλων από τη γραμμή του μετώπου γίνουν «σεβαστές, αυτός είναι ένας σίγουρος δρόμος για την εξομάλυνση της κατάστασης σ’ αυτή την περιοχή», δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος. «Κανένας δεν έχει ανάγκη από μια σύγκρουση, κατά μείζονα λόγο ένοπλη, στην περιφέρεια της Ευρώπης» πρόσθεσε ο Βλ. Πούτιν.

Πολλές δυτικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, και ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) εξέφρασαν την ανησυχία τους για την απουσία πλήρους κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Αποκλείει «σενάριο αποκάλυψης» ο Πούτιν

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης