Ποινή φυλάκισης 33 ετών επιβλήθηκε την Τετάρτη σε έναν Πακιστανό ιατρό για τον ρόλο που διαδραμάτισε στη μυστική επιχείρηση των Η.Π.Α. τον περασμένο Μάιο στο Αμποταμπάντ η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εκτέλεση του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Osama bin Laden, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Ο Shakeel Afridi κρίθηκε ένοχος για προδοσία καθώς τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο έδειξαν ότι είχε συνεργαστεί με τη CIA προκειμένου να πραγματοποιήσει έναν «ψεύτικο» εμβολιασμό τον Ιούλιο του 2011 στην πόλη όπου κρυβόταν για χρόνια ο ισχυρός άνδρας της ένοπλης οργάνωσης έτσι ώστε στη συνέχεια να υπάρχει διαθέσιμο το απαραίτητο DNA για ταυτοποίηση του πτώματός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 320.000 ρουπιών (3.500 δολάρια) στον γιατρό, ο οποίος εργάστηκε για χρόνια ως χειρούργος στην επαρχία Κίμπερ, προπύργιο των Ταλιμπάν και μαχητών της Αλ Κάιντα. Σημειώνεται ότι ο Shakeel Afridi δεν έδωσε το παρόν στο δικαστήριο προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του καθώς σύμφωνα με το σύστημα των φυλών της περιοχής δεν έχει δικαίωμα νομικής εκπροσώπησης.

Πλέον θα μεταφερθεί σε φυλακή της πόλης Πεσαβάρ όπου και θα εκτίσει την ποινή του.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο υπουργός Άμυνας των Η.Π.Α., Leon Panetta, είχε επιβεβαιώσει τις φήμες ότι ο Shakeel Afridi εργαζόταν για τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης από τις Αρχές του Πακιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
«Κλείνει» το τελευταίο κεφάλαιο για τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012, 00:15
Ανησυχία για τον πληροφοριοδότη της CIA στο Πακιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012, 04:27

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης