Σε επτά χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας Σουνίτης στο Κουβέιτ διότι προσέβαλε Σιίτες μουσουλμάνους μέσω σχολίων που «ανέβασε» στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, όπως ανακοίνωσε δικαστική πηγή. Ο Μοχάμεντ αλ Μουλάιφι, ένας υπάλληλος του υπουργείου Ισλαμικών Υποθέσεων και συγγραφέας, καλείται επίσης να καταβάλει πρόστιμο 108.000 δολαρίων.

Ο Μουλάιφι είχε συλληφθεί στις 11 Φεβρουαρίου αφού «ανέβασε» στον λογαριασμό του στο Τwitter ένα άρθρο που κρίθηκε ότι προσέβαλε τους Σιίτες. Κρατήθηκε για σαράντα ημέρες προτού αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο άνδρας κρίθηκε ένοχος για δυσφήμιση του σιιτικού δόγματος και για διασπορά ψευδών ειδήσεων που βλάπτουν την εικόνα του Κουβέιτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Σιίτες του Κουβέιτ είχαν πραγματοποιήσει διαδηλώσεις εναντίον του άρθρου αυτού και είχαν ζητήσει να ασκηθούν ποινικές διώξεις στον συγγραφέα του. Οι σχέσεις μεταξύ Σουνιτών και Σιιτών στο Κουβέιτ είναι τεταμένες τους τελευταίους μήνες εξαιτίας των περιφερειακών εντάσεων. Οι Σιίτες αποτελούν περίπου το 1/3 του πληθυσμού.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης