Ένοχο για την κατηγορία του φόνου εξ αμελείας της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ έκρινε την Παρασκευή τον παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους η δικαστής Thokosile Masipa.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προηγήθηκε η μαραθώνια ανάγνωση του σκεπτικού της απόφασης από τη δικαστή, η οποία, αφού αμφισβήτησε την εγκυρότητα μαρτύρων, έριξε στα μαλακά τον Πιστόριους, λέγοντας ότι δεν αποδείχθηκε προμελέτη.

Η Masipa είπε ότι ο Νοτιοαφρικανός ολυμπιονίκης και παραολυμπιονίκης δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα σκότωνε τη σύντροφό του, η οποία βρισκόταν πίσω από την πόρτα του μπάνιου.

«Δεν αποδείχθηκε ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για φόνο εκ προμελέτης. Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να το αποδεικνύουν» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί το γεγονός ότι ο Πιστόριους εσφαλμένα πίστεψε ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο τη στιγμή που πυροβολούσε, σκοτώνοντας τη Ρίβα Στέενκαμπ.

«Προκύπτει, λοιπόν, ότι ο κατηγορούμενος θεωρούσε ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο και δεν μπορεί κατά συνέπεια να θεωρηθεί ένοχος για δολοφονία» δήλωσε η Thokosile Masipa, η οποία δέχεται την «αμέλεια» από την πλευρά του Πιστόριους για την πράξη του.

«Είμαι της γνώμης ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε υπερβολικά γρήγορα και έκανε υπερβολική χρήση βίας. Στις συνθήκες αυτές, είναι σαφές πως επέδειξε αμέλεια» προσέθεσε.

Η απαλλαγή του Πιστόριους από την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης σημαίνει ότι η ποινή που θα του επιβληθεί θα είναι κάτω των 25 ετών.

Διαβάστε επίσης: Γλυτώνει τα ισόβια
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014, 14:45

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης