Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από τις σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ Ισραηλινών εποίκων και Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και πηγές από τις αρχές ασφαλείας.

Πηγές από τις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας επιβεβαίωσαν ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στη Ναμπλούς, αφού έποικοι επιτέθηκαν εναντίον των Παλαιστινίων. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ο ισραηλινός στρατός επενέβη και άνοιξε πυρ εναντίον μια ομάδας Παλαιστινίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι το θύμα ήταν ένας άνδρας ηλικίας 22 ετών από την Ουρίφ, κοντά στη Ναμπλούς. Επιπλέον, άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός επισήμανε ότι οι Παλαιστίνιοι από την Ουρίφ προσέγγισαν τον οικισμό Γιτζάρ προκαλώντας μια «αντιπαράθεση μεταξύ των Παλαιστίνιων και των Ισραηλινών».

Ταραχές ξέσπασαν μόλις έφθασαν οι στρατιώτες που «πυροβόλησαν με πραγματικές σφαίρες» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον 31 Παλαιστίνιοι και δύο Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί σε βίαια επεισόδια μετά την ανακοίνωση, την 6η Δεκεμβρίου, από την Ουάσιγκτον ότι αναγνωρίζει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης