Ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε 17 δευτερόλεπτα στην Ευρώπη από κορωνοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο Δρ. Χανς Κλούγκε ανέφερε την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, ότι οι 53 χώρες οι οποίες συναποτελούν τον περιφερειακό χάρτη της Ευρώπης έφθασαν τα 15,7 εκατ. κρούσματα Covid-19 συνολικά, εκ των οποίων τα 4 εκατ. κρούσματα καταμετρήθηκαν αυτόν τον μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύνολο των νεκρών την Ευρώπη από Covid-19 ανέρχεται σε 355.000 θανάτους.

Ο Δρ. Κλούγκε αναφέρει επίσης πως όλα αυτά τα στοιχεία μας δείχνουν πως συσσωρεύονται καθημερινά εκείνα τα σημάδια που δείχνουν ότι τα δημόσια συστήματα υγείας των ευρωπαϊκών χωρών έχουν ήδη υπερκεραστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται από τον ΠΟΥ πως στη Γαλλία έχει διατεθεί για διασωληνώσεις ασθενών με Covid-19 το 95% του δυναμικού κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ενώ στην Ελβετία αναφέρεται πια επίσημα πως δεν υπάρχει ούτε μια διαθέσιμη ΜΕΘ.

Επίσημα, στις 19 Νοεμβρίου 2020 ο ΠΟΥ αναφέρει παγκοσμίως 55.868.000 κρούσματα και 1.338.000 συνολικό αριθμό νεκρών από Covid-19.

Κατά την ίδια πηγή, δηλαδή τον ΠΟΥ, εμφανίζονται στον πλανήτη 623.420 κρούσματα την ημέρα, ενώ ο ημερήσιος αριθμός θανάτων ανέρχεται στις 11.274.

Παρ’ όλα αυτά, ο Δρ. Κλούγκε δήλωσε εκ μέρους του ΠΟΥ, πως τα αυστηρότερα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να παράγουν θετικά αποτελέσματα.

Ήδη παρατηρείται σε εβδομαδιαία βάση μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, μια μείωση που δεν είναι πολύ έντονη, αλλά πιστεύεται ότι είναι ενδεικτική και αποτελεί ένα μικρό σημάδι πως τα πράγματα ενδεχομένως να πάνε καλύτερα.

Πηγή: Guardian

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης