Οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις προετοιμάζονται για την τελική φάση της ανακατάληψης του Ντονέτσκ, έχοντας ήδη κερδίσει σημαντικές μάχες, στις οποίες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, χωρίστηκαν οι δυνάμεις των αυτονομιστών.  Ο εκπρόσωπος, Αντρίι Λισένκο δήλωσε ότι ο στρατός έχει πλέον αποκόψει το Ντονέτσκ από το δεύτερο κύριο προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών, το Λουχάνσκ.

«Οι δυνάμεις της “αντιτρομοκρατικής επιχείρησης” προετοιμάζονται για το τελικό στάδιο της απελευθέρωσης του Ντονέτσκ», είπε και πρόσθεσε: «Εργαζόμαστε για να απελευθερώσουμε και τις δύο πόλεις, ωστόσο είναι καλύτερα να απελευθερώσουμε πρώτα το Ντονέτσκ, αυτό είναι πιο σημαντικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ στη διάρκεια της νύχτας μία οβίδα έπεσε σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στις παρυφές της πόλης με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας έγκλειστος και να αποδράσουν μαζικά άλλοι 106, σύμφωνα με ανακοινωση του δημοτικού συμβουλίου του Ντονέτσκ.

Το περιστατικό καταγράφηκε τη νύχτα της Κυριακής στη διάρκεια των συγκρούσεων ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων και φιλορώσων αυτονομιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης