Έπειτα από έξι χρόνια εργασιών κατασκευής, ο Gundam, ένα ρομπότ-γίγαντας, έκανε τα πρώτα του δοκιμαστικά βήματα στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. 

Οι δημιουργοί του είχαν ως πηγή έμπνευσης το «Mobile Suit Gundam», μία κλασική ιαπωνική anime τηλεοπτική σειρά από τα τέλη του 1970. Όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο, το ρομπότ μπορεί να περπατήσει, να γονατίσει και να κουνήσει τα χέρια του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Gundam ζυγίζει 24 τόνους, έχει ύψος λίγο πάνω από 18 μέτρα, ενώ τα περίπου 200 κομμάτια από τα οποία αποτελείται είναι ένας συνδυασμός ατσαλιού και πλαστικού ενισχυμένου με ίνες άνθρακα, σύμφωνα με την εταιρεία κατασκευής του.

 

Θα είναι ο βασικός πόλος έλξης του Gundam Factory Yokohama, ένα νέο θεματικό πάρκο που θα επιτρέπει στους φαν του είδους να έρθουν σε επαφή μαζί του, αλλά και να μάθουν λεπτομέρειες για το πώς κατασκευάστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χώρος επρόκειτο να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό τον Οκτώβριο του 2020, ωστόσο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού οι επισκέπτες θα πρέπει να περιμένουν λίγο περισσότερο. «Η απόφαση πάρθηκε για να εξασφαλιστούν η υγεία και η ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων απέναντι στην πανδημία του Covid-19» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. Το άνοιγμα του εργοστασίου αναμένεται «μέσα στη χρονιά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης