Σοκ προκαλούν οι εικόνες από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στην Κωνσταντινούπολη.

Το απίστευτο συμβάν εκτυλίχτηκε στις 18 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Πάνοπλοι αστυνομικοί πυροβολούν εν ψυχρώ νεαρή γυναίκα, η οποία τούς ζήτησε να φορέσουν πλαστικά καλύμματα στα παπούτσια για να μη λερώσουν το σπίτι. Το απίστευτο συμβάν εκτυλίχτηκε στις 18 Οκτωβρίου, ωστόσο έγινε γνωστό μόλις την Κυριακή από την εφημερίδα «Hurriyet», η οποία έδωσε και στη δημοσιότητα video από την αστυνομική επιχείρηση. Το θύμα είναι η 25χρονη Dilek Dogan. Μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη σε νοσοκομείο της πόλης και υπέκυψε στα τραύματά της, μια εβδομάδα αργότερα, το βράδυ της 25 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η αντιτρομοκρατική έκανε έφοδο στη συγκεκριμένη κατοικία, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για την παρουσία υπόπτου, φερόμενου ως μέλους του DHKP (Revolutionary People’s Liberation Party). Εκπρόσωπος των τουρκικών αρχών υποστήριξε ότι η 25χρονη επιχείρησε να αποσπάσει το όπλο από αστυνομικό, με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά. Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τόνισαν στην κατάθεσή τους ότι δέχθηκαν φραστική και σωματική επίθεση από την οικογένεια της 25χρονης, κάτι που διαψεύδεται από τον πατέρα της Dilek.

Η 25χρονη DilekΜέλη της οικογένειας του θύματος υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε κανένας προφανής λόγος να την πυροβολήσουν, κάνοντας λόγο για απροκάλυπτη αστυνομική βία. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι η 25χρονη ζητούσε επίμονα από τους αστυνομικούς να φορέσουν ειδικά πλαστικά καλύμματα στα πόδια τους για να μη λερώσουν το σπίτι.

«Οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι με τις γαλότσες τους. Η κόρη μου τούς είπε να βάλουν καλύμματα στις γαλότσες για να μη λερώσουν το σπίτι. Άκουσα έναν πυροβολισμό και την είδα πεσμένη στο πάτωμα. Ήταν τέσσερις άνδρες. Διαπληκτίστηκαν μαζί της για τα παπούτσια. Έλεγαν πως δεν θα έβαζαν πλαστικά καλύμματα. Ένας από αυτούς, την πυροβόλησε» ανέφερε η μητέρα της Dilek, Aysel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης, έδωσε εντολή για διενέργεια εσωτερικής έρευνας σχετικά με τα αίτια της δολοφονίας. Για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα εδώ και δύο μήνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης