Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον πήρε εξιτήριο την Κυριακή από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιρβάιν της Καλιφόρνιας, όπου νοσηλευόταν από την περασμένη εβδομάδα, λόγω μιας λοίμωξης στο ουροποιητικό.

Ο 75χρονος πρώην πρόεδρος έφτασε στην οικία του στη Νέα Υόρκη με ένα μαύρο SUV και θα συνεχίσει την ανάρρωσή του λαμβάνοντας αντιβιοτικά, όπως είπε ο δρ Άλπες Αμίν, ο θεράπων ιατρός του. Ο πυρετός του έχει πέσει και τα λευκά αιμοσφαίρια έφτασαν επίσης σε φυσιολογικά επίπεδα, πρόσθεσε στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος του Κλίντον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο, ο Μπιλ Κλίντον, φορώντας ένα τζιν παντελόνι, ένα μπορντό πουλόβερ και μπλε σακάκι, έδειχνε εμφανώς καταβεβλημένος και υποβασταζόμενος από τη σύζυγό του. Μάλιστα, σταμάτησε για να χαιρετίσει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που τον περίμεναν, ενώ έκανε και σήμα στους δημοσιογράφους οι οποίοι περίμεναν, δείχνοντάς τους ότι είναι καλά.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ουρολοίμωξη που εξελίχθηκε σε σήψη

Υπενθυμίζεται ότι ο 42ος πρόεδρος των ΗΠΑ εισήχθη στο νοσοκομείου την Τρίτη, ύστερα από ουρολοίμωξη που προκλήθηκε από E.coli, η οποία εξελίχθηκε σε σήψη – μια απειλητική για τη ζωή αντίδραση στη λοίμωξη. Οι γιατροί τού είπαν ότι μια ουρολοίμωξη εξελίχθηκε σε ουροσήψη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Μπιλ Κλίντον. «Τα πάει μια χαρά. Πραγματικά», είπε ο Μπάιντεν, ενώ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, πρόσθεσε: «Ήθελα να δω πώς είναι. Είναι καλά. Θα πάρει σύντομα εξιτήριο, όπως καταλαβαίνω. Αν αυτό είναι αύριο ή την επόμενη μέρα, δεν το γνωρίζω».

Ένας βοηθός του πρώην προέδρου είπε ότι η ουρολογική λοίμωξη του Μπιλ Κλίντον εξαπλώθηκε στην κυκλοφορία του αίματός του, αλλά ποτέ δεν υπέστη σηπτικό σοκ, μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή κατάσταση. Ο βοηθός, συνομιλώντας με δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο, είπε ότι ο πρώην πρόεδρος νοσηλευόταν στο τμήμα εντατικής θεραπείας, αλλά δεν έλαβε ποτέ περίθαλψη στη ΜΕΘ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης