Εμ. Μακρόν: «Η Γαλλία είναι ασθενής»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014, 13:02
Εμ. Μακρόν: «Η Γαλλία είναι ασθενής»
Η Γαλλία είναι «ασθενής», όπως δείχνει η «μαζική ανεργία» από την οποία υποφέρει «εδώ και πολλά χρόνια», και δεν έχει άλλη επιλογή από τη μεταρρύθμισή της, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν.

«Η Γαλλία είναι ασθενής, δεν είναι καλά, πρέπει να περιγράψουμε την κατάστασή της. Υπάρχει ένας πυρετός στη χώρα αυτή εδώ και πολλά χρόνια, που ονομάζεται μαζική ανεργία ... δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να προχωρήσουμε για να μεταρρυθμίσουμε την οικονομία» είπε ο υπουργός Οικονομίας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1, την επομένη της ψηφοφορίας στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, την οποία η γαλλική κυβέρνηση κέρδισε με μικρή πλειοψηφία.

«Η αντιδημοφιλία που μας πλήττει, δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, είναι μία αντιδημοφιλία που οφείλεται στην απουσία αποτελεσμάτων. Γιατί; Διότι, χωρίς αμφιβολία δεν προχωρήσαμε αρκετά εντατικά και αρκετά μακριά κατά τα πρώτα δύο χρόνια (της πενταετούς θητείας του Φρανσουά Ολάντ), διότι δεν εφαρμόσαμε μεταρρυθμίσεις και διότι πληρώνουμε τοις μετρητοίς, επιτρέψτε μου να πω, μία χαμένη δεκαετία» πρόσθεσε.

Χθες, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο οποίος ζήτησε την εμπιστοσύνη των βουλευτών έπειτα από τον πρόσφατο ανασχηματισμό, συγκέντρωσε 269 ψήφους (έναντι 244 κατά και 53 αποχών), αποτέλεσμα που βρίσκεται αρκετά κάτω από το συμβολικό 289 της απόλυτης πλειοψηφίας.

Τα μέλη της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης του είχαν παραχωρήσει 306 ψήφους στις 8 Απριλίου, κατά τη διάρκεια παρόμοιας ψηφοφορίας μετά τον διορισμό του στην προεδρία της γαλλικής κυβέρνησης.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014, 13:02