Ελβετία: Η Γενεύη θέτει σε καραντίνα 2.000 άτομα ύστερα από δύο περιστατικά Όμικρον

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021, 11:54
Ελβετία: Η Γενεύη θέτει σε καραντίνα 2.000 άτομα ύστερα από δύο περιστατικά Όμικρον

Τα ελβετικά καντόνια της Γενεύης και του Βω έθεσαν 2.000 άτομα -κυρίως παιδιά- σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό δύο περιστατικών της παραλλαγής Όμικρον σε διεθνές σχολείο.

Η Γενεύη, κόμβος για διπλωμάτες και έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), είχε ήδη επιβεβαιώσει ένα περιστατικό που αφορούσε πρόσωπο το οποίο επέστρεψε από τη Νότια Αφρική και ένα ακόμα ύποπτο περιστατικό που συνδέεται με το ίδιο πρόσωπο.

«Ύστερα από δύο επιβεβαιωμένα περιστατικά της παραλλαγής Όμικρον, που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις Σατενιερέ του Διεθνούς Σχολείου της Γενεύης αυτή την εβδομάδα, οι υγειονομικές υπηρεσίες στα καντόνια Βω και Γενεύης έλαβαν από κοινού την απόφαση να θέσουν σε καραντίνα όλους τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου για 10 ημέρες», ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές της Γενεύης σε ανακοίνωσή τους αργά την Πέμπτη.

Η Ελβετία έχει ταυτοποιήσει μερικές περιπτώσεις της νέας παραλλαγής σε πέντε καντόνια και επέβαλε απαγόρευση στα ταξίδια από τις νότιες περιοχές της Αφρικής και καραντίνα για τις αφίξεις από 23 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ιαπωνίας, της Βρετανίας και του Καναδά.

Οι Αρχές είπαν ότι 1.600 από τα άτομα που τέθηκαν σε καραντίνα στη Βω και στη Γενεύη είναι παιδιά. Εκτός από τους μαθητές, οι γονείς και τα αδέλφια τους θα πρέπει επίσης να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ για την παραλλαγή αυτή.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες δεν διευκρίνισαν εάν τα νέα μέτρα καραντίνας συνδέονται με το ήδη επιβεβαιωμένο περιστατικό, αλλά ανέφεραν ότι τα δύο επιβεβαιωμένα περιστατικά «συνδέονται στενά εντός της οικογένειας με θετικό άτομο που επέστρεψε από ταξίδι στη Νότια Αφρική».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021, 12:11