Η ελβετική αρχή ανταγωνισμού ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη έρευνας για πιθανή χειραγώγηση στην αγορά πολύτιμων μετάλλων από αρκετές μεγάλες τράπεζες.

Η ελβετική WEKO είπε ότι η έρευνά της, που προέκυψε ως αποτέλεσμα μιας προκαταρκτικής διερεύνησης, αφορούσε τις τράπεζες UBS, Julius Baer,Deutsche Bank, HSBC, Barclays, Morgan Stanley και Mitsui.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«(Η WEKO) έχει ενδείξεις ότι μεταξύ των αναφερόμενων τραπεζών έχουν συναφθεί πιθανές απαγορευμένες ανταγωνιστικές συμφωνίες στη διαπραγμάτευση πολύτιμων μετάλλων» αναφέρει η WEKO σε ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος της αρχής είπε ότι η έρευνα μάλλον θα ολοκληρωθεί το 2016 ή το 2017, προσθέτοντας ότι οι τράπεζες είναι ύποπτες για παραβίαση των κανονισμών για τις ελβετικές επιχειρήσεις.

Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν οικονομικά πρόστιμα, εάν η WEKO κρίνει ότι είχαν γίνει παρατυπίες, είπε ο εκπρόσωπος, χωρίς ωστόσο να σχολιάσει το ύψος του πιθανού προστίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά αντίστοιχων ερευνών για χειραγώγηση των αγορών πολύτιμων μετάλλων και συναλλάγματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης