Στο σπίτι του Μπόρις Τζόνσον και της συντρόφου του, Κάρι Σίμοντς, κλήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής οι Αρχές, έπειτα από ένα ανησυχητικό τηλεφώνημα από γείτονά τους.

Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής όταν, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Guardian, ένας θορυβημένος γείτονας του Τζόνσον -ο οποίος είναι φαβορί για την προεδρία του κόμματος των Συντηρητικών-  κάλεσε την αστυνομία διότι από το σπίτι όπου μένει ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας με τη σύντροφό του ακούστηκε έντονος διαπληκτισμός.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, δύο περιπολικά και ένα φορτηγάκι κατέφθασαν μέσα σε μερικά λεπτά στη διεύθυνση του Κάμπεργουελ αλλά έφυγαν μετά από διαβεβαιώσεις των ενοίκων πως όλα είναι καλά.

Η Guardian επικοινώνησε με την αστυνομία, η οποία αρχικά δήλωσε πως δεν είχε καμία αναφορά για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην συγκεκριμένη διεύθυνση. Όταν όμως η βρετανική εφημερίδα έδωσε τα στοιχεία της καταγραφής της κλήσης, καθώς και τον αριθμό των πινακίδων των περιπολικών, η αστυνομία εξέδωσε δήλωση στην οποία ανέφερε:

«Στις 00:24 την Παρασκευή 21 Ιουνίου, η αστυνομία απάντησε σε κλήση από κάτοικο του νότιου Λονδίνου. Ο καλών ανησυχούσε για την ασφάλεια μας γυναίκας γείτονα. Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο και μίλησε με τους ενοίκους του διαμερίσματος, οι οποίοι ήταν ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Δεν υπήρξε κάποιο αδίκημα ή εμφανείς ανησυχίες και δεν υπήρξε λόγος να λάβει δράση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, σύμφωνα με την Guardian, ο μάρτυρας άκουσε την γυναίκα να ουρλιάζει μετά από «χτυπήματα και σφαλιάρες». Μιλώντας αργότερα στην βρετανική εφημερίδα, ο γείτονας που κάλεσε την αστυνομία δήλωσε ότι άκουσε τη γυναίκα να φωνάζει «φύγε από πάνω μου (…) έξω από το διαμέρισμά μου».

Ο ίδιος υποστήριξε πως, όντας ανήσυχος, χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος αλλά κανείς δεν του απάντησε. «Έτρεφα την ελπίδα ότι κάποιος θα μου απαντούσε, θα μου έλεγε “είμαστε καλά”. Χτύπησα την πόρτα τρεις φορές χωρίς καμία απάντηση».

Σύμφωνα με τον Guardian, ο γείτονας κατέγραψε ηχητικά τον διαπληκτισμό και δημοσιογράφοι της εφημερίδας που άκουσαν το ντοκουμέντο, διέκριναν τον κ. Τζόνσον να αρνείται να φύγει από το διαμέρισμα, φωνάζοντας στην Σίμοντ να αφήσει το λάπτοπ του.

Στη συνέχει ακούγεται ένας δυνατός ήχος ενός αντικειμένου που σπάει, ενώ η Σίμοντ ακούγεται να λέει πως ο Μπόρις Τζόνσον κατέστρεψε τον καναπέ με κόκκινο κρασί. «Δεν σε νοιάζει για τίποτα γιατί είσαι κακομαθημένος. Δεν ενδιαφέρεσαι καθόλου για τα χρήματα ή για κάτι άλλο» ακούγεται να λέει.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο στην Βρετανία και αναπαράγεται από όλα τα μεγάλα ΜΜΕ. Η Κάρι Σίμονς είναι η πρώην υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας. Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον απέφυγε να σχολιάσει το περιστατικό με ένα λιτό «ουδέν σχόλιον».  

Να σημειωθεί πως ο Μπόρις Τζόνσον χώρισε από την σύζυγό του Μαρίνα Γουίλερ, πέρυσι, και είναι σε σχέση έκτοτε με την Σίμοντ, η οποία λέγεται ότι έχει αναζωογονήσει την εμφάνισή του και την προσέγγισή του στα θέματα πολιτικής.

Ο κ. Τζόνσον είναι πιθανό να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας καθώς βγήκε πρώτος στην τελευταία ψηφοφορία του συντηρητικού κόμματος την Πέμπτη, ενώ σήμερα θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση της διαδικασίας για την ανάδειξη του διαδόχου της Τερέζα Μέι. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης