Δεν είναι πουλί, δεν είναι αεροπλάνο και όχι… δεν είναι ο Superman. Το σίγουρο πάντως είναι ότι… «το λέει» η καρδιά του. Ο λόγος για έναν 42χρονο κασκαντέρ από τη Βρετανία ο οποίος «έσπασε» την Τετάρτη το ρεκόρ ελεύθερης πτώσης χωρίς αλεξίπτωτο από μεγαλύτερο υψόμετρο.

Ο Gary Connery έπεσε από ελικόπτερο το οποίο πετούσε σε ύψος 730 μέτρων πάνω από την επαρχία Όξφορντσάιρ για να καταλήξει μετά από ένα περίπου λεπτό πάνω σε 18.600 χαρτοκιβώτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο παράτολμος άνδρας φορούσε μια ειδική στολή με ενσωματωμένα φτερά τα οποία του επέτρεψαν να επιβραδύνει σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε η πτώση του να μην είναι μοιραία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερασιτεχνική κάμερα κατέγραψε απίστευτες εικόνες, με τον Gary Connery να… προσγειώνεται με ασφάλεια μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα από χαρτοκιβώτια, συνολικής έκτασης 100 x 15 μ. έχοντας προηγουμένως φτάσει σε ταχύτητα ακόμα και τα 80 χλμ./ώρα.

Δείτε το video…

«Αισθάνομαι υπέροχα»

Όπως ήταν φυσικό ο 42χρονος κασκαντέρ έπλεε σε πελάγη ευτυχίας μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του. Με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη και με την ικανοποίηση να είναι εμφανής στο πρόσωπό του, δήλωσε ότι ήταν κάτι που ήθελε να το κάνει πολύ καιρό και προετοιμάστηκε σκληρά γι αυτό.

«Αισθάνομαι υπέροχα. Είμαι συνεπαρμένος. Προετοιμάστηκα και εκπαιδεύτηκα σκληρά γι αυτή την προσπάθεια και είμαι πολύ περήφανος που είμαι ο πρώτος που το κατάφερα. Θα ήθελα να ευχαριστώ όλους όσους με υποστήριξαν και πίστεψαν σε εμένα», σημείωσε.

«Σήμερα (χτες) θα το γιορτάσω με τους φίλους και την οικογένειά του. Από αύριο (σήμερα) θα προετοιμαστώ για την επόμενη πρόκληση», πρόσθεσε.

Η ελεύθερη πτώση ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Ο Gary Connery έχει εργαστεί σε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές όπως «Die Another Day», «Batman Begins» και «Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull».

Στο video που ακολουθεί ο Gary Connery κάνει δοκιμές της στολής σε βουνό της Ελβετίας, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την ικανότητά του να ελέγχει καλύτερα την πορεία που θέλει να ακολουθεί κάθε φορά, ανάλογα με τη φορά του ανέμου.

Δείτε το video…

Διαρκής η προετοιμασία

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του στη βρετανική «telegraph» λίγο πριν ξεκινήσει την παράτολμη προσπάθειά του δεν είχε κρύψει τη νευρικότητά του για το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο είχε ξεκαθαρίσει πως παραμένει αισιόδοξος.

«Ο κίνδυνος είναι σχετικός. Μια μητέρα οδηγεί το αυτοκίνητό της καθοδόν για το σχολείο, την ίδια στιγμή που ο σύζυγός της δεν έχει στραμμένη την προσοχή του στον δρόμο, το τηλέφωνο χτυπά και τα παιδιά στο πίσω κάθισμα φωνάζουν. Τι πιο επικίνδυνο από αυτό;», εξήγησε.

«Θα σας πω πάντως μετά την πτώση, αν τελικά αυτό που θα κάνω είναι τόσο πολύ επικίνδυνο», συμπλήρωσε γελώντας.

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης