Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει δημοσίευμα στον κυπριακό Τύπο, σύμφωνα με το οποίο υψηλόβαθμο στέλεχος του Προεδρικού φαίνεται να έχει εμπλοκή στην υπόθεση της επένδυσης στο παλαιό αεροδρόμιο της Λάρνακας από Κινέζους επιχειρηματίες, ζητώντας παράλληλα διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του προέδρου της Δημοκρατίας, Μάριος Ιερωνυμίδης, φέρεται να εμπλέκεται στην προώθηση των σχεδίων των Κινέζων επενδυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, οι πληροφορίες φέρουν τον κ. Ιερωνυμίδη να έχει προσωπικό συμφέρον από την προώθηση των σχεδίων. Συγκεκριμένα, η σύζυγός του φαίνεται να ήταν συνδιευθύντρια στην εταιρεία μέσω της οποίας συμφωνήθηκε η κινεζική ανάπτυξη στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται, ο ίδιος έχει λόγο και ρόλο στη διαπραγμάτευση της συμφωνίας με τους Κινέζους και στον καθορισμό των όρων εκ μέρους της κυβέρνησης.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της Hermes Airport, Αδάμος Ασπρής, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι στην αντίληψη της Hermes ήταν πως στις διάφορες συναντήσεις που έγιναν ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του προέδρου της Δημοκρατίας, Μάριος Ιερωνυμίδης, δεν εκπροσωπούσε το κράτος υπό οποιοδήποτε ρόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης