Με ένα καινούργιο Προεδρείο, με επικεφαλής τον Χρήστο Καβαλή, με Γενική Γραμματέα και Επόπτρια να είναι πρώτη φορά γυναίκες, η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου ατενίζει πλέον με αισιοδοξία τα επόμενα δύο χρόνια της (2014-2016).

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Χρήστος Καβαλής, που έχει αναλάβει εδώ και 13 συναπτά έτη το δύσκολο έργο της Προεδρίας του ιστορικού Οργανισμού, επανεξελέγη, για δύο ακόμη χρόνια, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλευρό του, στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Διαχειριστικής Επιτροπής, εξελέγη η κα Σούλα Σκουφαρίδου. Στη νευραλγική θέση της Επόπτριας Γραφείων της Ελληνικής Κοινότητας Γραφείων εξελέγη η κα Στέλλα Κυριάζη

Α΄ Αντιπρόεδρος ανέλαβε ο (πρώτος επιτυχών στις τελευταίες εκλογές της ΕΚΚ) κ. Νικόλας Πολίτης (παίρνοντας τη θέση του Νικόλα Βαδή, που δεν εξελέγη στις τελευταίες εκλογές). Β΄ Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ επανεξελέγη ο κ. Κήμης Φλεβοτομάς.

Τη θέση του Ταμία (που μέχρι τώρα ήταν ο κ. Αντώνης Διαμαντίδης) ανέλαβε ο μέχρι χθες Γενικός Γραμματέας της ΕΚΚ, κ. Αντώνης Ιορδανίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΦΟΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚ

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συνθέσεις και των Εφορειών της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, που αποφασίσθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της νέας σύνθεσης της Διαχειριστικής Επιτροπής Καΐρου, καθώς συμμετέχουν πλέον και δύο Επίτροποι που εξελέγησαν για πρώτη φορά: οι κ.κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν και Πατρίκιος Δήμος.

Αναλυτικά:

Στην Εφορεία Ναών, παρέμεινε Προϊστάμενος ο κ. Αντώνης Διαμαντίδης (αναπληρώτρια η κα Κυριάζη και μέλος ο κ. Οικονόμου).

Στην Εφορεία Παιδείας, επίσης παρέμεινε ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Καβαλής (με αναπληρώτρια την κα Κυριάζη και Μέλη τους κ.κ. Γκρουνστέιν και Οικονόμου).

Στην Εφορεία Υγείας, συνεχίζει να είναι Προϊστάμενος ο κ. Αντώνης Ιορδανίδης (αναπληρωτής ο κ. Δήμος και Μέλη: οι κ.κ. Αργυρίου, Φλεβοτομάς και Διαμαντίδης).

Στην Εφορεία του Οίκου Ευγηρίας, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Προϊστάμενος ο κ. Κήμης Φλεβοτομάς (με αναπληρώτρια την κα Κυριάζη και μέλος τον κ. Διαμαντίδη).

Στην Εφορεία Πρόνοιας – Κοινωνικής Πολιτικής, αναλαμβάνει για πρώτη φορά η Στέλλα Κυριάζη (με αναπληρωτή τον Κήμη Φλεβοτομά και μέλη τους κ.κ. Δήμο και Οικονόμου).

Στην Εφορεία Νεολαίας, συνεχίζει ως Προϊσταμένη η κα Σούλα Σκουφαρίδου (με αναπληρωτή τον κ. Πάρι Οικονόμου και Μέλη τους κ.κ. Δήμο και Ιορδανίδη).

Την Εφορεία Ακίνητης Περιουσίας αναλαμβάνει ο κ. Νικόλας Πολίτης (με αναπληρωτή τον κ. Στέφανο Αργυρίου και Μέλος τον κ. Πάρι Οικονόμου).

Η Εφορεία Μεταφραστικού αλλάζει χέρια και από την κα Σούλα Σκουφαρίδου (που παραμένει πάντως αναπληρώτρια) περνάει στον νέο Κοινοτικό Επίτροπο κ. Μιχάλη Γκρουνστέιν.

Επίσης, την ιδιαίτερα σημαντική Εφορεία Οικονομικών-Επενδύσεων-Νομικών-Νέων Μελών αναλαμβάνει ο νεοεισερχόμενος Κοινοτικός Επίτροπος κ. Πατρίκιος Δήμος (με αναπληρωτή τον κ. Μιχάλη Γκρουνστέιν και Μέλη τους κ.κ. Οικονόμου και Διαμαντίδη).

Την Εφορεία Τεχνικών αναλαμβάνει ο κ. Νικόλας Πολίτης (με μέλος τον κ. Δήμο).

Την Εφορεία Ξενώνα ανέλαβε ο κ. Πάρις Οικονόμου (με αναπληρωτή τον κ. Γκρουνστέιν)

Την Εφορεία Αρχείου της ΕΚΚ ανέλαβε ο κ. Νικόλας Πολίτης με αναπληρωτή τον κ. Διαμαντίδη.

Τέλος, την Εφορεία Πολιτιστικών της ΕΚΚ ανέλαβε ο κ. Στέφανος Αργυρίου (με αναπληρωτή τον κ. Νικόλα Πολίτη).

Όπως ανακοινώνει η Διαχειριστική Επιτροπή της ΕΚΚ, τα Μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου που θέλουν να συμμετάσχουν στις διάφορες Εφορείες, μπορούν από τώρα (και για διάστημα δύο εβδομάδων) να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής.

Πηγή: pyramisnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης