Οι υγειονομικές αρχές του Περού επιβεβαίωσαν 70.000 περιστατικά του SARS-CoV-2 μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, δήλωσε αξιωματούχος σε δημοσιογράφους χθες Δευτέρα, καθώς η χώρα των Άνδεων πλήττεται από τρίτο κύμα της πανδημίας που αποδίδεται στην πιο μολυσματική παραλλαγή Όμικρον του νέου κορωνοϊού.

Ο Δάντε Σέρσο διευκρίνισε πως ο αριθμός αυτός έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ, που ήταν 67.107 και είχε καταγραφεί τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου του 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Περού δοκιμαζόταν τότε από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που είχε συνέπεια η χώρα να καταγράφει τον χειρότερο δείκτη θνητότητας της COVID-19 στον κόσμο, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς των ΗΠΑ. Περίπου το 0,5% του πληθυσμού έχει χαθεί εξαιτίας της COVID-19.

Πάντως οι θάνατοι δεν έχουν σημειώσει αύξηση ανάλογη του πρόσφατου πολλαπλασιασμού των περιστατικών Covid-19, σύμφωνα με τα δεδομένα του περουβιανού υπουργείου Υγείας. Και άλλες χώρες διαπιστώνουν ότι οι θάνατοι είναι λιγότεροι παρά την έξαρση των μολύνσεων.

Πάνω από το 65% του περουβιανού πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον δύο δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο ιστότοπος Our World in Data. Το Περού προσφέρει αναμνηστικές δόσεις σε όλους τους ενηλίκους τρεις μήνες αφού ολοκληρωθεί η χορήγηση των δύο πρώτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και η Λατινική Αμερική έχει υποστεί βαρύ χτύπημα από την πανδημία, πλέον είναι η περιφέρεια που καταγράφει το υψηλότερο επίπεδο εμβολιασμού στην υφήλιο, κατά υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Και άλλες χώρες της περιοχής (Βολιβία, Αργεντινή) καταγράφουν τελευταία ρεκόρ μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 που αποδίδεται στην Όμικρον.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης