Οι εκλογικοί αξιωματούχοι αναμένεται να δημοσιεύσουν σύντομα, το μεσημέρι της Παρασκευής, περισσότερα αποτελέσματα σχετικά με τον αριθμό των ψήφων στην πολιτεία της Πενσιλβάνια.

Ο Μπάιντεν είναι πίσω από τον πρόεδρο Τραμπ για λίγο περισσότερες από 18.000 ψήφους στην Πενσιλβάνια αυτή τη στιγμή. Δεκάδες χιλιάδες ψήφοι -οι περισσότερες από τις έντονα Δημοκρατικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Φιλαδέλφειας- μένουν να μετρηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τραμπ δεν μπορεί να φτάσει τις 270 εκλογικές ψήφους χωρίς τις 20 της Πενσιλβάνια, και έτσι αν χάσει αυτή την πολιτεία αναμένεται να κερδίσει ο αντίπαλός του, Τζο Μπάιντεν.

Αυτή τη στιγμή, ο Μπάιντεν έχει 253 εκλογικές ψήφους, σύμφωνα με κάποια διεθνή ΜΜΕ, ενώ άλλα αναφέρουν πως έχει φτάσει τις 264.

Και στις δύο περιπτώσεις, εάν κερδίσει την Πενσιλβάνια, φτάνει πάνω από το όριο των 270 εκλογικών ψηφοφοριών που χρειάζεται ένας υποψήφιος για να κερδίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Φιλαδέλφεια, η μεγαλύτερη πόλη της Πενσιλβάνια, αναμένεται να δημοσιεύσει αποτελέσματα περισσότερων από 20.000 ψήφων μέσω ταχυδρομείου εντός των επόμενων 10 έως 15 λεπτών, σύμφωνα με μια πηγή που επικαλείται το CNN.

Νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, η Φιλαδέλφεια ανέφερε ότι είχε 50.000 ψήφους αλληλογραφίας για να καταμετρήσει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης