Ο γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε., Ban Ki-moon εξέφρασε την Παρασκευή την ελπίδα η ψηφοφορία για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο να είναι «ειρηνική», εν μέσω της πολιτικής έντασης μετά την ακύρωση του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών, στις οποίες κυριάρχησαν οι Ισλαμιστές.

«Ο γενικός γραμματέας εκφράζει την έντονη ελπίδα ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών να πραγματοποιηθεί σε μια ειρηνική και ανοικτή ατμόσφαιρα. Η σημερινή και η αυριανή ψηφοφορία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την μετάβαση προς τον εκδημοκρατισμό για τον οποίο οι Αιγύπτιοι αγωνίστηκαν τόσο υπομονετικά και θαρραλέα προκειμένου να τον επιτύχουν», τόνισε ο εκπρόσωπός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 50 εκατ. Αιγύπτιοι καλούνται στις κάλπες σήμερα και αύριο προκειμένου να επιλέξουν τον διάδοχο του Hosni Mubarak, ο οποίος είχε ανατραπεί από μια λαϊκή εξέγερση τον Φεβρουάριο του 2011. Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών συμμετέχουν ο τελευταίος πρωθυπουργός επί καθεστώτος Mubarak, Ahmed Shafiq και ο υποψήφιος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Muhammad Mursi.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης