Στις 13:00 τοπική η ώρα διεξάγεται στα Τίρανα, στο εφετείο του Ειδικού Δικαστηρίου, η δίκη για την υπόθεση προφυλάκισης των Φρέντι Μπελέρη και Παντελή Κοκαβέση. Όπως είναι γνωστό, το πρωτοδικείο του Ειδικού Δικαστηρίου άφησε σε ισχύ την απόφαση προφυλάκισης για τους δύο του πρωτοδικείου Αυλώνας.

Και οι δύο αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ενώ ο Παντελής Κοκαβέσης, ο οποίος είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, βρίσκεται στο νοσοκομείο των φυλακών στα Τίρανα. Παρ’ όλα αυτά, οι πληροφορίες λένε ότι δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι. Όπως είναι γνωστό χρειάζονται τρεις μήνες μέχρι να ορκιστεί ο νέος δήμαρχος, ο οποίος πρέπει να είναι παρών στο δημοτικό συμβούλιο και αν δεν θα βρεθεί, τότε ακυρώνεται το δικό του χρίσμα και διεξάγονται νέες εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την προσεχή Δευτέρα θα εκδικαστεί επίσης στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση του αυτόφωρου που νομιμοποίησε την απόφαση για τη σύλληψη και προφυλάκιση των Μπελέρη και Κοκαβέση. Όπως είναι γνωστό, στις 09 Ιουνίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Τιράνων για την συνέχιση ή όχι της προφυλάκισης του Παντελή Κοκαβέση με αίτημα την κατάσταση της υγείας του. Το δικαστήριο ζήτησε περισσότερα ιατρικά αποδεικτικά.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η υπεράσπιση και των δύο κινείται με τακτική διαφορετικών διεκδικήσεων και εφέσεων με στόχο την επίτευξη της αποφυλάκισης και των δύο.

Νωρίτερα, συνάντηση, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών κρατών- μελών ΝΑΤΟ στο Όσλο, είχαν ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης και η Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Όλτα Τζάτσκα, αναφορικά με την υπόθεση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΕΡΤ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης